Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

PLNĚNÉ DATLE (nebo sušené švestky)

0.0
PLNĚNÉ DATLE (nebo sušené švestky)

Potřebné ingredience

sušené datle či švestky (vypeckovat), mandle (spařit vodou a oloupnout), čokoládová poleva

Postup přípravy

Do každé datle strčíme mandli a stiskneme. Potom ponoříme do polevy a necháme zaschnout. Ve většině bytů je dobré uchovávat je v lednici , nebo v ledové špajzce!

Je možné použít i zbytky jiných polev a případně jiné sušené ovoce, jako např. meruňky. Dám mandli a přehnu meruňku napůl, dále stejný postup. V rodinách zatížených na "zdravé mlsání" se dá takovýmito "bonbónky" ozdobit i stromeček.
Připravují se nejpozději 1 den před Štědrým dnem, dá se jíst v podstatě okamžitě, ale klidně se může i dost dopředu – nekazí se a nevysychají. Kromě namáčení do polevy je toto cukroví vhodné i pro pečení s dětmi.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

růžík 14. 12. 2008, 16:59
Tak jsem letos udělala :-) už jsem to několikrát chtěla vyzkoušet ale moc jsem tomu nedůvěřovala (H) o to víc jsem překvapená jaká je to ňamka (clamp) (zajic) (clamp) (zajic) (hello)
mohos 15. 12. 2008, 7:46
@růžík (F) (F) (F) Jsem ráda, že vám chutná ;-). Já je letos nedělala, ale třeba zase za rok!
keltka 15. 12. 2006, 15:59
tohle dělám už dlouhá léta a celá rodina to milujeme.je to vzpomínka na dětství,když mi tohle mňamku dělávala babička.není to pracné a výborné (Y)
mohos 14. 12. 2006, 15:56
Dostala jsem od kamarádky, jako její velmi oblíbený. Posílám dál... :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie