(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Zelí s křenem bez zaváření
Potřebné ingredience
5 kg, zelí, 0,5 kg cibule, 0,5 kg cukru, 0,5 l octu, 4 dcl oleje, nastrouhaný křen nebo malá sklenička koupeného, 1 Deko nasucho
Postup přípravy
Zelí a cibuli nakrájet a vše smíchat. Deko - nasucho-jen vysypat sáček. Nechat cca 3 hod uležet. Dávám pak do 3 l sklenic, nemusí se napevno uzavírat. Dá se jíst hned. Časem šťáva trošku zmléční(barva), ale nekazí se. Recept mám ze starého Receptáře r. 2001
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Neteř
(upraveno)
16. 8. 2008, 16:53
Já jsem ten recept poslala do receptáře.Jsem ráda,že jste si ho oblíbila.Dostala jsem ho před 20roky od známé paní Benešové z Brna a od té doby ho dělají všichni známí i neznámí,je taky výborný z červeného zelí.Tak aťchutná všem kdo si ho oblíbí.Nejlepší je ale až z pozdního zelí.
minie59
(upraveno)
16. 8. 2008, 19:46
@Neteř
Jejda, to je překvapení to jsem netušila, že po letech navážu kontakt s autorkou příspěvku. Za ty léta jsme ho už dali spoustě známým, až dnes mě diskuze k podobnému zelí vyprovokovala, ať ho pošlu dále. Zelí je opravdu dobré a dělám ho vždy na podzim 2x i 3x . Jen snímky nemáme