(recept
si oblíbilo 28 návštěvníků)
Králík po cikánsku velice dobré!!!!!
Potřebné ingredience
Celý králík nebo klidně třeba 4 stehýnka, sůl, mletý perř, 8 kuliček nového koření, 15kuliček černého pepře, 5 bobkových listů, 4 velké cibule, 10 stroužků česneku, 4 polévkové lžíce kečupu, měkký salám nebo nějaké 2 klobásky, kousek slaninky (nemusí být), deci dobrého suchého červeného vína, voda na podlití, případně mouka na zahuštění výpeku, pekáček s víkem.
Postup přípravy
Králíka rozporcujeme a jednotlivé díly prošpikujeme špalíčky slaniny. Polovinu česněku prolisujeme a potřeme s ní důkladně všechny díly. Řádně prosolíme, popepříme a položíme do pekáčku na polovinu nakrájené cibule, polovinu česneku a polovinu uzeniny. Přidáme půlku koření, podlijeme polovinou vína a polovinou kečupu. Jak správně tušíte, zbytek surovin přijde na králíčka, důležitá je hlavě uzenina, měla by být rozmístěná rovnoměrmě po králíčkoli. Mírně podlijeme, zakryjeme víkem a dáme do trouby dusit při teplotě 120stupňů asi na hodinku. Po celou dobu pečlivě podléváme a otáčíme a po hodince pečení při 120 stupních zvýšíme postupně až na 160 stupňů, ke konci odkryjeme a dopečeme do měkka. Výpek pak zahustíme podle potřeby moukou. Pokud jsme nepřidávali zbytečně moc vody, měla by se cibule ve výpeku rozvařit a zahustit jej sama. Podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem, my to máme rádi třeba s červeným zelím....
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
holemka
(upraveno)
9. 8. 2009, 13:14
Dnes jsem dělala králíka dle Vaše receptu a moc jsme si všichni pochutnali. Všem doporučuji vyzkoušet.
Pizina
(upraveno)
7. 9. 2008, 16:32
Chtěla bych paní Denči napsat , že: Vážení, kdo odolá tomuto receptu, tak neví o co přichází manžel tvrdí: mamko drž se osvědčených receptů!!!! a neměl slov k dnešnímu obědu takže stručně a jasně V Ý B O R N É V Y N I K A J Í C Í Ú Ž A S N É F A M O Z N Í a to nepřeháním!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!§ Děkuji za recept a zdraví Lenka s rodinou (tři chlapy)
Trinity76
(upraveno)
11. 9. 2008, 14:10
@Pizina
Moc děkuju, hrozně jste mě potěšila. Přeji hodně zdravíčka a lásky celé Vaší rodince
lienka26
(upraveno)
17. 8. 2008, 21:35
Lucinka
(upraveno)
15. 8. 2008, 21:20
Deni, doufám, že náš králíček neumí číst... zrovna mi tu hopsá po nohách...
Trinity76
(upraveno)
15. 8. 2008, 21:27
@Lucinka
Já to taky nejím, tak nádherné zvířátko bych nemohla jíst. Ale manžovi jsou jejich smutná očička volná, hlavně že je to dobré
Lucinka
(upraveno)
15. 8. 2008, 21:30
@Trinity76
Tomu mýmu jsem králíka taky vařila, ale od té doby, co máme Bonifácka už nechce... dokonce jsme i tchýni donutili, aby z králíkárny udělala odkládací prostor na zahradnické potřeby... Ale jinak ten recept vypadá moc dobře... před pěti lety bych ho určitě vyzkoušela... , i když neochutnala...
Trinity76
(upraveno)
15. 8. 2008, 22:20
@Lucinka
My máme děti obě alergiky a astmatiky Měli jsme králíčka, ale po dvou týdnech dostal nějakou nemoc, měl šílené křeče, začal za sebou tahat nožičky, a do pár minut bylo po něm, ani jsme nestačili dojet k veterináři Už jsem nechtěla pořizovat dalšího, protože to strašně oplakala a navíc se u obou dětí projevila opravdu silná alergie, kterou jsem si nedala hned do souvislosti, protože jsem o jejich alergii neměla potuchy Teď máme želvu Lucinku, je to milé a nenáročné zvířátko, které si oblíbila celá rodinka a králíčkovi nosíme na hrobeček kytičky, májíčku a svíčky. Doufám, že se má v králičím nebíčku dobře
Lucinka
(upraveno)
15. 8. 2008, 22:33
@Trinity76
Jejda, to si vůbec nedovedu představit.. už ho máme 5 let a je to moje nejhodnější miminko... Dětem naštěstí nevadí.. to spíš mně teče z očí a nosu, když se k němu přiblížím...zrovna mi olizuje bradu Želvičku jsem měla taky... jmenovala se Natálka... tak zdravím želvičku jmonovkyni..