(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Kuře na zelí (super!!!)
Potřebné ingredience
2 steril. zelí, 3 cibule, celé kuře, anglická slanina na plátky tak 100g, sůl, gril, koření, kmín.
Postup přípravy
1. Na vymazaný pekáč (stačí trochu oleje) pokládáme zelí (vybíráme ze sklenice vydličkou, necedíme ani nenaléváme s lákem)
2. Na zelí klademe cibuli narkájenou na kolečky, poté okořeněné kuře, a navrch angličkou slaninu (já dávám slaninu pod kuře, aby se tolik nevypekla)
3. Pečeme nejdříve přiklopené (nejméně půl hodiny), pak pro barvu odklopíme (dalších min 30 minut) na 230 stupnů
Příloha: brambory nebo bramborové knedlíky
2. Na zelí klademe cibuli narkájenou na kolečky, poté okořeněné kuře, a navrch angličkou slaninu (já dávám slaninu pod kuře, aby se tolik nevypekla)
3. Pečeme nejdříve přiklopené (nejméně půl hodiny), pak pro barvu odklopíme (dalších min 30 minut) na 230 stupnů
Příloha: brambory nebo bramborové knedlíky
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
sulipupi
(upraveno)
15. 12. 2006, 21:04
My ještě přidáváme na závěr nastrouhaný eidam (niva) do 2 dcl smetany, přelijeme to kuře a necháme sýr rozpustit. A je to vynikající
bubík4
(upraveno)
15. 12. 2006, 20:54
Dělám skoro stejně, je to dobrůtka, mám to v receptech kuře alá kachna, opravdu je to moc moc dobré
nasta77
(upraveno)
15. 12. 2006, 20:52
Dobrý večer Marti, tak jsem vyzkoušela Váš recept a je to opravdu véééliká mňamina. Moc nám chutnalo Naďa