(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Kuře na pivě
Potřebné ingredience
Kuřecí prsa, sůl, pepř, červená sladká paprika, hladká mouka, olej nebo máslo,
Omáčka: Máslo, černé pivo, Kečup, hrubozrnná hořčice, sojová omáčka, sůl, paprika, smetana
Postup přípravy
1. Kuřecí prsa očistíme, naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme sladkou paprikou, obalíme v mouce a opečeme na oleji nebo másle.
2. V kastrůlku rozpustíme lžíci másla, zalijeme pivem, necháme zahřát, přidáme kečup, hořčici, sojovku, popřípadě dosolíme (záměrně neuvádím množství, někdo má raději sladší, přidá více kečupu, někdo kyselejší, přidá hořčici, někdo hořčí, má rád chuť piva)
3. Pivo necháme vypařovat, aby omáčka trochu zhoustla, popřípadě můžeme dohustit tmavou granulovanou jíškou.
4. Nakonec zjemníme smetanou.
Příloha: Rýže, americké brambory
Ozdoba: nemá to chybu, když ozdobíte brusinkovým kompotem (rybíz jako brusinky)
2. V kastrůlku rozpustíme lžíci másla, zalijeme pivem, necháme zahřát, přidáme kečup, hořčici, sojovku, popřípadě dosolíme (záměrně neuvádím množství, někdo má raději sladší, přidá více kečupu, někdo kyselejší, přidá hořčici, někdo hořčí, má rád chuť piva)
3. Pivo necháme vypařovat, aby omáčka trochu zhoustla, popřípadě můžeme dohustit tmavou granulovanou jíškou.
4. Nakonec zjemníme smetanou.
Příloha: Rýže, americké brambory
Ozdoba: nemá to chybu, když ozdobíte brusinkovým kompotem (rybíz jako brusinky)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé