Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Kuře na pivě

0.0
Kuře na pivě

Potřebné ingredience

Kuřecí prsa, sůl, pepř, červená sladká paprika, hladká mouka, olej nebo máslo,
Omáčka: Máslo, černé pivo, Kečup, hrubozrnná hořčice, sojová omáčka, sůl, paprika, smetana

Postup přípravy

1. Kuřecí prsa očistíme, naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme sladkou paprikou, obalíme v mouce a opečeme na oleji nebo másle.
2. V kastrůlku rozpustíme lžíci másla, zalijeme pivem, necháme zahřát, přidáme kečup, hořčici, sojovku, popřípadě dosolíme (záměrně neuvádím množství, někdo má raději sladší, přidá více kečupu, někdo kyselejší, přidá hořčici, někdo hořčí, má rád chuť piva)
3. Pivo necháme vypařovat, aby omáčka trochu zhoustla, popřípadě můžeme dohustit tmavou granulovanou jíškou.
4. Nakonec zjemníme smetanou.

Příloha: Rýže, americké brambory
Ozdoba: nemá to chybu, když ozdobíte brusinkovým kompotem (rybíz jako brusinky)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie