Zobrazit přihlášovací formulář

Zavařeniny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Čvachťáky - Kvašáky

0.0
Čvachťáky - Kvašáky

Potřebné ingredience

Na 10 sklenic či kastrol čvachťáků :
1 l octa, 2 l vody, 30 dkg cukru, 6 dkg soli, 20 ks sladidla, 3 kuličky nového koření, 5 kuliček celého pepře, hořčičné semeno. Nálev se vaří 10 min. od varu - čvachťáky se zalijí horkým nálevem. Na klasické okurky nálev zchladit, zalít okurky s koprem, cibulí...dle chuti, uzavřít a vařit 7 min. od varu :o)
Jsou výborné a nezakalují se !!!

Postup přípravy

Tento recept je vhodný i k zavařování klasických okurek. Jen se zalévají vychladnutým nálevem a zavařují se 7 min. od varu.

Čvachťáky : k okurkám přidávám kopr a cibuli

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Záhoráčka 9. 12. 2008, 7:59
Musím konštatovať, že vyzerajú super, uhorky milujeme, v lete isto vyskúšam. Zaváram klasickým spôsobom, alebo ich nakladám do kameninového súdka (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie