(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Čvachťáky - Kvašáky
Potřebné ingredience
Na 10 sklenic či kastrol čvachťáků :
1 l octa, 2 l vody, 30 dkg cukru, 6 dkg soli, 20 ks sladidla, 3 kuličky nového koření, 5 kuliček celého pepře, hořčičné semeno. Nálev se vaří 10 min. od varu - čvachťáky se zalijí horkým nálevem. Na klasické okurky nálev zchladit, zalít okurky s koprem, cibulí...dle chuti, uzavřít a vařit 7 min. od varu :o)
Jsou výborné a nezakalují se !!!
Postup přípravy
Tento recept je vhodný i k zavařování klasických okurek. Jen se zalévají vychladnutým nálevem a zavařují se 7 min. od varu.
Čvachťáky : k okurkám přidávám kopr a cibuli
Čvachťáky : k okurkám přidávám kopr a cibuli
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Záhoráčka
(upraveno)
9. 12. 2008, 7:59
Musím konštatovať, že vyzerajú super, uhorky milujeme, v lete isto vyskúšam. Zaváram klasickým spôsobom, alebo ich nakladám do kameninového súdka