Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Medvídkový(myšákový)dort pro Kristýnku

0.0
Medvídkový(myšákový)dort pro Kristýnku

Potřebné ingredience

Mramorový dort od Dáši,marcipán ze Salka,pudinkovo máslový krém,potravinářské barvy od kovandů a trošku šikovnější ruce než mám já.

Postup přípravy

Nejprve si upečeme mramorový dort:250 g hladké mouky,1prášek do pečiva,4 vejce,240g cukru moučka,150ml oleje,100ml vroucí vody,kakao.
Ušleháme bílky s polovinou cukru.Ve druhé míse ušeháme žloudky a druhou polovinu cukru,postupně přidáváme olej,vroucí vodu,mouku smíchanou s práškem do pečiva.Nakonec vmícháme sníh.Třetinu těsta dáme stranou a obarvíme kakaem.Do vymazané a vysypané formy dáme doprostřed lžíci tmavého těsta,na to dvě lžíce světlého,zase jedna tmavá,dvě světlé a to až do spotřebování těsta.Pořád na jedno místo.Nemíchat!tento postup způsobí,že se těsto rovnoměrně rozlévá a vytvoří po rozkrojení takové kroužky.Dáme péci do vyhřáté trouby na střední teplotu.
Mezitím co chladne korpus,uděláme si krém.Klasickým způsobem uvařím hustý pudink,.necháme vychladit,vyšleháme máslo s cukrem a nakonec zašleháme vychladlý pudink.
Korpus rozkrojíme,pomažeme slabounkou vrstvou marmelády,na ro krém.Dortík potáhneme falešným marcipánem ze Salka(plechovka Salka,krabice sušeného polotučného mléka,pár kapek mandlové tresti,trošku vody).Tuto hmotu obarvíme potr.barvami a modelujeme.
Medvídky jsem tvořila podle knížky,ale vypadají spíš jako myšky.Ale Kristýnce se líbili.Žádná umělkyně ze mě asi nebude,ale hlavně když mají děti radost.

detail medvídků

a ještě jeden pohled

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Martafona 14. 8. 2008, 21:01
Milá Mirko, dortík je moc hezký (clamp) (clamp) (clamp), vlastně všechny Vaše díla, máte moc šikovné ručičky (Y) (Y) (Y), Kristýnka musela mít ohromnou radost. Zítra se chystám na svůj první potahovaný dortík, tak moc oceňuji Váš detailní návod, snad se mi povede :-). Krásné léto :-) Martina

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie