(recept
si oblíbilo 20 návštěvníků)
Slepičí polévka - polévka pro nemocné

Potřebné ingredience
celá slepice
nové koření, celý pepř, sůl
mrkev, celer, petržel, kapustička, porek, petrželová a celerová nať
na noky: vajíčko a dětská krupička
Postup přípravy
Slepici dáme do studené vody, přidáme zeleninu, koření a necháme tahem vařit klidně pět šest sedm hodin, nesmí vařit a doléváme vodu.
Scedíme. Maso obereme, kdo nemá rád rozvařenou zeleninku, může nastrouhat syrovou a dát do přecezeného vývaru krátce povařit.
Uděláme si noky, do hrníčku rozklepneme vajíčko, zasypeme krupičkou a lžičkou do polévky vykrajujeme nočky. Přidáme petrželovou a celerovou nať.
Scedíme. Maso obereme, kdo nemá rád rozvařenou zeleninku, může nastrouhat syrovou a dát do přecezeného vývaru krátce povařit.
Uděláme si noky, do hrníčku rozklepneme vajíčko, zasypeme krupičkou a lžičkou do polévky vykrajujeme nočky. Přidáme petrželovou a celerovou nať.

slepice s kořením.....

scezená polévka

domácí nudličky

vaříme nudličky zvlášť

s bylinkama
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Jane001
(upraveno)
14. 1. 2012, 13:05
mám takový dotaz...můžu polévku vařit z mražené slepice?Nebo je lepší jí před vaření ještě rozmrazit?
nahlásit

bubík4
(upraveno)
14. 1. 2012, 16:40
@Jane001
klidně z mražené
nahlásit
Jane001
(upraveno)
15. 1. 2012, 12:13
@bubík4
tak jsem slepici trápila 7hodin a musím říct, výsledek vynikající. Děkuji za recept

nahlásit

bubík4
(upraveno)
15. 1. 2012, 17:41
@Jane001
jé tak to mám opravdu upřímnou radost, díky moc za komentář a jsem ráda, že se povedlo a chutnalo






nahlásit

bubík4
(upraveno)
15. 1. 2012, 17:41
@Jane001
jé tak to mám opravdu upřímnou radost, díky moc za komentář a jsem ráda, že se povedlo a chutnalo






nahlásit

marcelakr
(upraveno)
8. 3. 2008, 8:12
Jani, mám dotaz na odbornici
: když dělám vývar, tak sleju tu první vodu (těsně před varem, a když to vylévám, tak tam jdou vidět takové kousky a pak samozřejmě vařím v papiňáku
dělám to dle tchýně, a ty tu vodu nevyléváš, prostě dáš syrové maso a hned zeleninu a vaříš a vaříš? já v papiňáku asi 1,5 hodiny a nemám ji kalnou
(jen když vařím z vepřového) tedy řeknu ti 4-5 hodin čekat na polévku?? to ji budeme mít až k večeři
a nesměj se mi, prostě to dělám jako tchýně













nahlásit

bubík4
(upraveno)
8. 3. 2008, 9:33
@marcelakr
PROČ VYLÉVAT?? SI VYLEJEŠ TO NEJLEPŠÍ......
DÁM VŠE DO STUDENÉ VODY, DLE RECEPTU A NECHÁM DOJÍT K BODU VARU A PAK JEN "TÁHNU" TAK KLIDNĚ TŘI HODINKY......I DÝL...... NESMĚJU SE TI VŮBEC. JÁ SI PROSTĚ RÁNO POSTAVÍM NA POLÍVKU A KDYŽ TO DÁM KOLEM OSMÝ DEVÁTÝ, TAK V POLEDNE JE.....MEZITÍM DĚLÁM DRUHÝ JÍDLO. NĚKDY SI DĚLÁM POLÉVKU DEN PŘEDEM. JAK KDY.......KUŘECÍ SE NEMUSÍ DĚLAT ČTYŘI HODINY.....Z HOVĚZÍHO NEBO ZE SLEPICE JO....MASÍČKO JE MĚKKOUČKÝ A VÝVAR JE OPRAVDU SILNÝ. MÁM V RECEPTECH JEŠTĚ KRŮTÍ, KUŘECÍ, HOVĚZÍ......... KAŽDÝ TO DĚLÁ JINAK, ALE ŽE BY NĚKDO SLEJVAL PRVNÍ VODU, TO JSEM JEŠTĚ NESLYŠELA...... STAČÍ SBÍRAT TU PĚNU .......ZKUS TO A UVIDÍŠ. TAK ZKUS KUŘECÍ TAK DVĚ HODINKY.....





nahlásit

marcelakr
(upraveno)
8. 3. 2008, 14:05
@bubík4
Jani, já ani nevím, proč to slévá.
Ale když to slévám a nebylo to vařené s tou zeleninou, ale "vařilo" se jen to maso, tak to vypadá odpudivě (to co sleji
) musím se jí zeptat, kde k tomu přišla
možná hned zítra udělám vývar dle tebe

















nahlásit

bubík4
(upraveno)
8. 3. 2008, 14:22
@marcelakr
mrkni i sem http://dadala.hyperlinx.cz/pol/polh.html
nahlásit

bubík4
(upraveno)
8. 3. 2008, 14:20
@marcelakr
aha, tak to jo......tak uvidíš, když tak pak napiš



nahlásit

jad
(upraveno)
6. 3. 2008, 7:21
už se vaří



nahlásit

bubík4
(upraveno)
6. 3. 2008, 20:23
@jad
TAK JAK DOPADLA??


nahlásit

jad
(upraveno)
7. 3. 2008, 22:43
@bubík4
Jani byla
Opravdu je úplně jiná než když se vaří v papiňáku
Takže od teď budu vařit polévky jedině takhle






nahlásit

bubík4
(upraveno)
7. 3. 2008, 22:46
@jad
JANI, TO VĚŘÍM.
VÝVAR Z PAPIŇÁKU
JSEM RÁDA, ŽE CHUTNALA. V HOSPODĚ JSME DĚLALI POLÉVKU, ŘÍKALA SE JI SILAČKA A JEZDILI NA NI LIDI Z CELÉHO OKOLÍ







nahlásit

jad
(upraveno)
5. 3. 2008, 12:21
Jani, možná to bude divná otázka, ale co znamená " vařit tahem?"
To nesmí polévka ani malinko bublat?
Děkuji



nahlásit

bubík4
(upraveno)
5. 3. 2008, 12:38
@jad
NE NEMĚLA BY...JEN JI OPRAVDU TÁHNOUT......KDYŽ DOJDE K BODU VARU STÁHNOUT NA PIDI PLAMÍNEK NEBO NA MINI TEPLOTU A JEN NECHAT TÁHNOUT........UDĚLÁ SE SILNÝ VÝVAR
nahlásit