Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 23 návštěvníků)

Tiramisu z hotového pudinku a pomaz. másla

0.0
Tiramisu z hotového pudinku a pomaz. másla

Potřebné ingredience

2 hotové pudinky se šlehačkou v kelímku (dávám jeden vanilkový a jeden karamelový, ale záleží na chuti, dobré jsou i čokoládové) * 2 pomazánková másla bez příchuti (je možné jedno nahradit tučným tvarohem ve vaničce) * 1 vanilkový cukr * 1/2 sáčku pudinkového prášku vanilkového (pouze Dr. Oetker) na zahuštění - dnes jsem vyzkoušela Créme Olé od Oetkera - pudinkový prášek pro přípravu pudinku zastudena, dala jsem dvě lžíce a úplně to stačilo * 1 lžička rumu * dětské piškoty ************** namáčíme v: 2 lžičky instatní kávy zalít 1 dcl vody a 1 dcl mléka * 1 lžička rumu * 3 lžičky cukru ********** granko na ozdobu, nebo holandské kakao + práškový cukr

Postup přípravy

pudinky i se šlehačkou dáme do mísy, přidáme másla (příp. tvaroh), cukr, pudinkový prášek a rum a šleháme, až je krém hladký.
Dortovou rozkládací formu vyložíme alobalem (lesklá strana navrch) a dno poklademe piškoty namáčenými v kávové směsi. posypeme grankem, dáme půl krému, opakujeme, poslední vrstva piškoty, které posypeme grankem nebo kakaem s cukrem.
necháme ztuhnout 2 hodiny v ledničce.

Koukala jsem tady, že všichni dávají šlehačku s pomazánkovým máslem, ale toto mi připadá chuťově mnohem jemnější, méně pracné a neroztíká se! Navíc ten pudink je určitě méně kalorický než šlehačka:-))

ingredience

hladký krém

v tomto namáčíme

a takto rovnáme

výsledek..

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Lenka 1551 5. 11. 2008, 21:58
Markétko, nevím, zda jsem postup pochopila správně, ale dáváte do toho krému syrový, neuvařený pudinkový prášek? Doufám , že ne a že jsem to jen já popletla a dala ho tam, protože právě ten škrob mi naprosto pokazil chuť jinak výborného krému. Musím říct, že i já patřím mezi ty zmiňované používající krém z másla a šlehačky- co se týká náročnosti, resp. pracnosti, není v tom naprosto žádný rozdíl, oba druhy krému ušlehám v jedné míse ručním el. šlehačem a co se chuti týká, jsou oba moc dobré, jen pro příště vynechám ten prášek, abych si taky pochutnala ;-) Neberte to, prosím, jako kritiku, ale jako věcnou připomínku... Díky Lenka (F)
marfanov (upraveno) 28. 1. 2009, 10:12
@Lenka 1551 díky za připomínku, to by mě nenapadlo :-) samozřejmě že tam patří NEVAŘENÝ pudinkový prášek :-) to mě tedy mrzí, že jste ho tam cítila, to se mi ještě nestalo..možná jste ho špatně rozmixovala :-(( není tam vůbec cítit. pokud jste ovšem nepoužila nějaký "levný" např. z plusu nebo tesca, ty jsou děsné samy o sobě.. co se pracnosti týče - stačí minutu šlehat, kdežto u toho šlehačkového se nejdřív musí vyšlehat šlehačka, potom zamíchat s máslem -teď koukám, že už jsou některé recepty upravené a šlehá se to dohromady, tak to asi opravdu časově vyjde skoro nastejno :-))))) ovšem když jsem sem recept dávala, některé jsem četla a psaly "ušlehat šlehačku a smíchat s máslem" :-) asi se ode mě přiučily :-)) a jinak je ten můj také méně kalorický :-))) Jinak pokud nedáte rum, nemusíte dávat ani pudinkový prášek, dává se tam kvůli zahuštění.
Lenka 1551 24. 1. 2009, 0:35
@marfanov Markét, puding byl od Amylonu, ale jsem smířená s tím, že nezjistím, jak to chutná, když se dobře rozmíchá (H) Podle Vašeho receptu tady jsem si krém vylepšila pudingem z kelímku oproti původnímu receptu, který jsem udělala poprvé bez něj. 20. ledna jsem udělala mamce k svátku a co myslíte? 2 pytlíky piškotů a nezbylo ani ťuk, v 5 ti lidech jsem to vdechli ;-) No a co se kalorií týká, je to bezesporu kalorická bomba, ale já jinak moc nepeču, resp. téměř vůbec, jen vyjímečně a proto si jednou za čas dovolíme takový úlet, jako jsou 2 šlehačky ( výčitky sice chvilku mám, ale pak si dám mrkev a hřích považuji za smazaný) Dobrotkám zdar a hezký víkend, (hello) L.
marfanov 28. 1. 2009, 10:17
@Lenka 1551 ajaj, jestli to dobře chápu, vy jste tam poprvé nedala vůbec ty pudinky v kelímku, ale jen pudinkový prášek?? já myslela, že se mě ptáte jen na ten prášek, ne na veškerý pudink, který tam patří :-) tak to asi opravdu nebylo dobré :-))) pudinku NEVAŘENÉHO se tam dává pouze půl pytlíka na zahuštění :-$ :-$ (raději jsem dopsala do receptu i toho dr. oetkera). jsem ráda, že podruhé se povedl líp :-))) zdravím všechny spokojené strávníky :-) M.
JarcaMM 5. 11. 2008, 17:25
Včera jsem dortík spáchala a je skutečně vynikající! Opravdu lepší než se šlehačky! Já jsem tedy dělala poloviční dávku, takže jsem použila jen karamelový pudink.
petasam 21. 9. 2008, 11:32
Je to perfektní! Rychle hotový, není to moc sladký, ale přitom chuťově vynikající - i mýmu chlapovi to chutná, a to sladký zrovna nemusí. Všem doporučuji vyzkoušet!! (L)
andol 12. 9. 2008, 8:34
Mňam je to úplně [A] dobrota (zajic)
veruska9 16. 8. 2008, 19:58
(Y) tak jsem právě dodělala. Vypadá skvěle , krém chuťově super. Uvidíme zítra. (L)
savena 14. 8. 2008, 21:24
tak do toho hned zítra jdu,dík za nápad (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie