Broskvový džem
Potřebné ingredience
?
Postup přípravy
kdo poradí jak udělat jednoduše broskvový džem?
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
iva1170
(upraveno)
13. 8. 2008, 14:18
Já hoděla vloni,s kousky broskví,zůstanou trochu plavat nahoře. Broskve nakrájet na kousky,malinko podlít vodou,vařit jako klasický džem,asi 30min.,hlavně míchat aby se nepřipálil,pak přidat,já dávala gelfix 3:1 a cukr 350g na 1kg ovoce,vše zamíchat,přivést k varu a vařit 5 min.,vše je napsáno na návodu gelfixu.Nebo pokud nechcete s kousky ovoce,je možno po 30min.převaření rozmixovat,pak přidat cukr a gelfix.
moninani
(upraveno)
13. 8. 2008, 14:16
Zkuste tenhle http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=23309 Jde i bez pekárny i bez rumu,jen trochu té kyseliny citronové bych tam asi dala,aby to nebylo mdlé.Vyzkoušela jsem tenhle recept a nemá chybu,ten rum je tam výborný,ale jak jsem už psala,jde to i bez něj.
efu
(upraveno)
19. 6. 2012, 11:44
@moninani
1kg ovoce+ 1až2pektogely a 1kg cukrunejlepsší,z jiných gelfixů a podobných nesmyslů to nebude nikdy ten spravný džem,