Zobrazit přihlášovací formulář

Co dům dal

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Smažišpejle

0.0
Smažišpejle

Potřebné ingredience

2 libovolné párky,půl hermelínu,tvrdý sýr,nivu,1 hrnek polohrubé mouky,2 vejce,1 lžíci mléka,hrnek strouhanky,olej(na smažení),špejle

Postup přípravy

Vezmi oloupaný párek a nakrájej ho na kolečka.Dej ho zatím stranou.Teď vezmi hermelín a nakrájej ho na menší kousky.Také dej stranou.A teď tvrdý sýr také na kousky.To samé udělej i s nivou.A napichuj.Vezmi špejli a na ni střídavě napichuj kolečko párku , kousek tvrdého sýra , zase párek , kousek hermelínu , zase párek a nivu . Tohle pořadí opakuj . Udělej si tolik špejlí , na kolik budeš mít párků a ostatních surovin . Niní polož vedle sebe tři hluboké talíře . Do jednoho dej mouku , do druhého vejce (vidličkou rozkvedlej s jednou lžící mléka) a do třetího vysyp strouhanku . Opatrně špejli obal jako řízek . Na pánvičku nalij tak tři centimetri oleje a dej na mírný plamen . Pomocí obracečky vlož do rozpáleného oleje a smaž dozlatova . Smažišpejle se jedí buď s bramborami nebo s hranolkami . A tatarskou omáčkou nebo s kečupem!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

gabulle 9. 8. 2008, 9:49
to dělám taky,někdy zabalím i do alobalu a dám na gril (Y)
Alata 9. 8. 2008, 11:23
@gabulle To je výborný tip , musíme na chalupě vyzkoušet . Díky Renata (Y) (Y) (Y) (Y)
radostznakupu 9. 8. 2008, 7:15
super, vpodstatě takový špíz obalený jako řízek (Y) výborný nápad, a určitě jde dle chuti obměňovat suroviny (přidáním třeba papriky, cibulky atd.) (hello) (hello) (hello)
Alata 9. 8. 2008, 9:39
@radostznakupu Souhlasím s vámi :-$ :-$ :-$ jinak tento recept sem napsala má dcera a velmi ji potěšily ohlasy . |:o) |:o)
bubík4 8. 8. 2008, 22:49
MUSÍ TO BÝT VÝBORNÉ A RECEPT JE KRÁSNĚ NAPSANÝ (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
Alata 9. 8. 2008, 6:48
@bubík4 Děkuji (L) (L) (L) (L) (L)to mě moc těší (flower) (flower) (flower) (flower)Je to výborné (pl) (pl) (pl).Přeji Vám hezký den (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie