(recept
si oblíbilo 33 návštěvníků)
Borůvkové frgály
Potřebné ingredience
30 dkg hladké mouky, 30 dkg polohrubé mouky, 8 dkg cukru moučka, 2 žloutky, 13 dkg másla + 2 lžíce oleje, 200 - 250 ml mléka ( dle potřeby ), kostka droždí, sůl,
tvaroh měkký balený 2 ks,moučkový cukr dle chuti a 1 vanilkový cukr, trocha másla do tvarohu, vejce,
borůvky, drobenka, trocha smetany a máslo na potření.
Postup přípravy
Zaděláme klasické kynuté těsto, po vykynutí rozdělíme na 4 díly.Vyválíme kolečka, potřeme je tvarohovou nádivkou, posypeme borůvkami a drobenkou.Ještě chvíli necháme nakynout a upečeme.
Ihned po upečení potřeme kraje frgálů smetanou a rozpuštěným máslem.
Ihned po upečení potřeme kraje frgálů smetanou a rozpuštěným máslem.
trošku šišaté, ale na chuti to neubírá o))
***
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
P.A.V.L.A
(upraveno)
31. 1. 2021, 14:54
xlcaprio
(upraveno)
30. 1. 2021, 20:47
Dnes vyzkoušené moc dobré Děkuji za recept
monky3
(upraveno)
29. 3. 2021, 20:22
@xlcaprio
Moc děkuji, jsem ráda, že chutnaly
SykorkaR
(upraveno)
9. 8. 2008, 18:52
Ahoj tak mám zadělané těsto ,už jen nechat vykynout a jdu na to. Snad se povedou Radka
monky3
(upraveno)
9. 8. 2008, 19:11
@SykorkaR
jsem zvědavá dejte vědět, jak se podařili
SykorkaR
(upraveno)
9. 8. 2008, 20:12
@monky3
No prostě žranice ani nestihli vychladnout a už je jíme Díky za recept
monky3
(upraveno)
10. 8. 2008, 15:18
@SykorkaR
Tak to je paráda, jsem ráda, že chutnají mějte se
shuli
(upraveno)
8. 8. 2008, 21:51
MŇAM-určo vyzkouším.
monky3
(upraveno)
9. 8. 2008, 15:07
@shuli
jsou moc dobré, uvidíte
rikinka33
(upraveno)
8. 8. 2008, 21:46
čo sú to frgaly????
rybickarybka
(upraveno)
8. 8. 2008, 22:43
@rikinka33
No nevím co su frgály, ale u nás na Valachoch máme koláče, co jim říkáme frgále A na prvním místě je hruškový, ten se peče na svatby a na slavnostní příležitosti, kdo má hafo hrušek, tak si je peče aj jen tak. No a potom na druhém místě sú trnkové (z povidel) a tvarohové, ovšem tvarohem sa spíš těsto plní, potírá sa povidlama trnkovýma nebo hruškovýma... Nekdo može dělat makové, budiž. Ale borůvkové na Valachoch děláme buchty. Frgál je frgál a buchta je buchta.
majdulka
(upraveno)
10. 8. 2008, 14:01
@rybickarybka
Marcelo,nedávno jsme se vrátili z Valašského Meziříčí a právě borůvkový frgál jsme si přivezli z Valmezu z Cyrilova pekařství,tak tam nemáte jen borůvkové buchty ,ale i frgále.
rybickarybka
(upraveno)
10. 8. 2008, 15:43
@majdulka
Já to mám spíš ze strany od Vizovic. Valmez, to už je dááálekooo... Jiny kraj jiný mrav, jiná dědina, jiné zvyky...
monky3
(upraveno)
9. 8. 2008, 15:08
@rybickarybka
no my tomu říkáme frgály , ale jinak je to myslím úplně jedno, jak tomu kdo říká, dobré jsou všechny
rybickarybka
(upraveno)
8. 8. 2008, 22:44
@rybickarybka
Ale ináč bych si takovú borůvkovú buchtu dala hned!
rikinka33
(upraveno)
10. 8. 2008, 14:39
@rybickarybka
diik za vysvetlenie . Teraz už mam celkom mišung v hlave čo je čo a čo sa kde používa a pečie . Aaale nie ! Zhodneme sa na tom, že je to mnamka a hotovo Ja som sa napríklad so slovom buchta - u koláča stretla 1x tu, u nás je buchta tá buchta, ktorú si kupujem v obchode, kysnutá alebo lístková. Taká piškotová - je u nás koláč . Ale to som hned pochopila No alebo buchta budem ja, ked budem vypekať a vypekať a sedieť za MMB
s-arka
(upraveno)
8. 8. 2008, 20:58
Paráda Na tvar nekoukejte, jsou určitě báječné Taky se snad do nich někdy pustím
monky3
(upraveno)
9. 8. 2008, 15:07
@s-arka
díky