SMAŽENÉ VEMÍNKO - PRO GURMÁNY BEZ PŘEDSUDKŮ:-)
Potřebné ingredience
500 g vemínka
sůl
vejce
mouka
strouhanka
olej
Postup přípravy
Tuto "levnou a přitom chutnou krmi" jsem objevila v jedné staré kuchařce. Patřím sice k lidem s předsudky, tudíž netuším, jak moc dobrá tato lahůdka bude, ale přece Vás nemohu o ni připravit:-)
Příprava je jednoduchá. Vemínko omyjeme a uvaříme do měkka. Poté nakrájíme na tenké plátky, osolíme, obalíme v klasickém trojobalu a smažíme jako řízek.
Podáváme s brambory, pečivem....dle individuálních zvyklostí:-)
Dobrou chuť!
Příprava je jednoduchá. Vemínko omyjeme a uvaříme do měkka. Poté nakrájíme na tenké plátky, osolíme, obalíme v klasickém trojobalu a smažíme jako řízek.
Podáváme s brambory, pečivem....dle individuálních zvyklostí:-)
Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Lucinenda
(upraveno)
8. 8. 2008, 11:17
měla jsem to jednou vařit vě škole v technologii vaření (na Hotelovce),šla jsem do řeznictví."Dobrý den,prosím Vás,máte vemena?"říkám a prodavačka na mě kouká :"To chcete pro psa?"Já: "Ne,do školy na vaření." -neměla
daskakar
(upraveno)
8. 8. 2008, 10:43
Znám a je to mňam
swift
(upraveno)
8. 8. 2008, 10:24
To znám a je to absolutně vynikající. Jenom už nejde sehnat vemínko. Šílené krávy řádí.
Gabogabo
(upraveno)
8. 8. 2008, 10:34
@swift
oháňka na polívku a morkové kosti taky ne
Krupino
(upraveno)
8. 8. 2008, 10:56
@Gabogabo
morkové kosti ano kupuju je pro našeho psího miláčka
korýška
(upraveno)
8. 8. 2008, 10:38
@Gabogabo
tržní hospodářství
Gabogabo
(upraveno)
8. 8. 2008, 11:03
@korýška
ale já si nechci trhnout - já chci teplý morek na chlebík