(recept
si oblíbilo 81 návštěvníků)
Langoše - vynikající !!!!!
Potřebné ingredience
800 g hladké mouky, 1 kostka droždí, 1 kelímek zakysané smetany, ten samý kelímek mléka, lžička soli, 2 vejce
Postup přípravy
Ze všeho vypracujeme těsto, které dáme do máslem vymazaného igelitového sáčku na 2 hodiny vykynout do lednice...
Pak vždy kousek těsta utrhneme (cca 2 lžíce) a válečkem rozválíme na placičku, kterou pečeme na oleji...
POZOR dáváme víc oleje, aby langoše plavaly!!!!!!!!
V lednici těsto vydrží 3 dny...
Máme asi 10 receptů na langoše a tyto nám chutnají nejvíc ;) !!!
My navrch dáváme česnek (prolisovaný,s trochou vody a lžičkou soli)+ kečup + tatarka + sýr, ale jde udělat i na sladko s Grankem, s ovocem a zakysanou smetanou, se skořicí, no podle chuti ;) !!!
DOBROU CHUŤ !!!
Pak vždy kousek těsta utrhneme (cca 2 lžíce) a válečkem rozválíme na placičku, kterou pečeme na oleji...
POZOR dáváme víc oleje, aby langoše plavaly!!!!!!!!
V lednici těsto vydrží 3 dny...
Máme asi 10 receptů na langoše a tyto nám chutnají nejvíc ;) !!!
My navrch dáváme česnek (prolisovaný,s trochou vody a lžičkou soli)+ kečup + tatarka + sýr, ale jde udělat i na sladko s Grankem, s ovocem a zakysanou smetanou, se skořicí, no podle chuti ;) !!!
DOBROU CHUŤ !!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
medvidek di
(upraveno)
1. 3. 2012, 19:19
hledala jsem recept na langoše a vyzkoušela ten váš a super !!!!!! manžel i syn se cpali , moc děkuji
Drginka
(upraveno)
7. 6. 2009, 14:51
holky myslíte že to pujde i z polohrubé mouky???já teď jdu zadělávat a hl.došla
cvrckova
(upraveno)
4. 5. 2009, 15:25
Mončo, o prodlouženém víkendíku jsem udělala a tedy mňamka - po sportovním výkonu jsem pokaždý nestačila smažit Těsto z pekárny bylo přímo fantastické a určo vyzkouším i na pizzu Mooooc děkujeme!!!
bariska
(upraveno)
20. 1. 2009, 18:50
Právě jsem je vyzkoušela a jsou vynikající, z poloviny těsta jsem dělala malé pro děti obalené v cukru(jako vdolky), zbytek klasické slané. Musím vyzkoušet i pirohy a pizza by taky byla skvělá.
pudelka
(upraveno)
25. 1. 2009, 22:20
@bariska
Danielko, díky za dobrý tip jsem ráda že chutnalooo
Zrušený účet
(upraveno)
2. 12. 2008, 21:24
Tak Mončo...dneska jsme je měli k večeři krásně mi v lednici nakynuli nestačila jsem smažit...prostě ňamka Díky za tenhle supr receptík.... Dala jsem těsto do domácí pekárny zadělat a mezitím jsem si dala ,tak jse mto měla i bez práce Toto těsto nám tak chutná,že příště z něho zkusím pizzu Mějte se krásně papa Marcela
Drginka
(upraveno)
12. 1. 2009, 13:48
@
taky jsem je teď zadělala a manža z tohodle těsta normálně pizzu dělá,je to fakt to nejlepší kynutý těsto
pudelka
(upraveno)
25. 1. 2009, 22:18
@Drginka
Pizzu jsem měla možnost ochutnat, faakt dobrááá, díky Ladu
pudelka
(upraveno)
7. 12. 2008, 22:33
@
Marcelko, díky... jsem ráda, že chutnaly Mamka je také zadělává v pekárně a jsou my pekárnu ještě nemáme, tak musíme růčo
vevercak78
(upraveno)
8. 9. 2008, 8:53
Moničko,recept je opravdu vynikající Použila sem je na pirohy a nemají chybu Děkuji moc za tip Verča
pudelka
(upraveno)
8. 9. 2008, 9:51
@vevercak78
Veru, díky...Netušila jsem, že je někdo využije i na jiný způsob Díky za tip...Monča
vevercak78
(upraveno)
9. 9. 2008, 13:15
@pudelka
Moni,přítel získal přímo originál recept,od kuchařky z Ukrajiny a ona mu řekla,že se pirohy dělají z langošového těsta Tak sem na MMB nakoukla recepty a váš se mi zamlouval nejvíce A je to opravdu bašta Už sem recept napsala do svých receptů Verča
pudelka
(upraveno)
9. 9. 2008, 23:03
@vevercak78
Ahaa, a s čím jste je plnila??? My tedy děláme pirohy po Slovensku a testo je jen z mouky, vody a soli a nejradeji je mame plnene tvarohem, pak se jeste plni zelim a nebo stouchanymi brambory s uzenym, mnam, musim zase udelat Recept sem taky dodám a podle Vás zkusím z tohohle těsta Díky za tip !!!
vevercak78
(upraveno)
12. 9. 2008, 12:44
@pudelka
Moni,plní se muvařeným mletým masem,kkteré se jen osolí,opepří a přidá česnek. Je to fak tdobrota.Recept sem dala do svých reptů,tak můžete nakouknout Ty vaše slovenské můžou být taky dobré Já je vyzkouším s tím zelím a možná by nebyly špatné aj s uzeným Verča
andrea234
(upraveno)
23. 8. 2008, 12:12
Moni,langoše jsou opravdu vynikající,pochvalu jsem sklidila i od sestry a švagra a to i Vaší zásluhou. Moc děkuji za úžasný recept.Andrea
pudelka
(upraveno)
23. 8. 2008, 17:17
@andrea234
Andrejko, děkuji Monča.
blanka0462
(upraveno)
8. 8. 2008, 21:07
Dobrý den Moni, dnes jsem udělala langoše podle Vašeho skvělého receptu a se jen olizovaly . Máte ode mě velikou pochvalu, jak příprava, tak výsledek super jednoduché a rychlé . Děkuji za skvělý recept, mějte se krásně . Blanka
pudelka
(upraveno)
10. 8. 2008, 13:19
@blanka0462
Blani, díky za pochvalu, i naše malá je miluje
Alena 2711
(upraveno)
8. 8. 2008, 10:34
Zdravím Mončo! Včera jsem dělala k večeři Vaše langoše- supeeer v lednici čeká zbytek na naše mlsné jazýčky.Díky za recept, moc jsme si pochutnali Alena
pudelka
(upraveno)
10. 8. 2008, 13:18
@Alena 2711
Alenko, díky, jsem ráda, že chutnalo
rampy
(upraveno)
6. 8. 2008, 20:34
Slíbila jsem je v pátek rodince,tak zkusím ty vaše..........zdají se jednoduchééééé...díky
pudelka
(upraveno)
6. 8. 2008, 21:55
@rampy
Jasně to jsou jednoduchéé !!! Díky a dejte pak vědět jaké byly