(recept
si oblíbilo 23 návštěvníků)
Broskvový (jahodový...) džem s rumem v Domácí pekárně

Potřebné ingredience
1 kg broskví, 500 g cukru, Gelfix 2 : 1, rum (dávám od oka cca 100 ml), 1 lžičku kyseliny citronové. Nyní mám vyzkoušeno i na jahody, kde přidávám ještě štávu z jednoho citronu (džem je pak hustší a také má lepší barvu, jahody tak neztmavnou).
Postup přípravy
Broskve oloupeme, vypeckujeme a namačkáme třeba šťuchadlem na brambory. Potom zalijeme rumem, posypeme kyselinou citronovou, gelfixem smíchaným se dvěmi lžicemi cukru a na konec přimícháme 500 g cukru. Promícháme a vlijeme do DP. Džem dávám do nahřátých skleniček (nahřívám v troubě na plechu) a po zavíčkování obracím dnem vzhůru do vychladnutí.
Omluvte prosím ne zrovna estetické skleničky, ale obešla jsem dnes celé město a nikde jsem nesehnala ani jednu zavařovačku se závitem :-((.
Omluvte prosím ne zrovna estetické skleničky, ale obešla jsem dnes celé město a nikde jsem nesehnala ani jednu zavařovačku se závitem :-((.

Takto to vypadá před nalitím do pekárny. Nedávám to rovnou do pekárny, ale promíchávám před nalití, aby třeba cukr nějak nepoškodil teflon na nádobě. Takto je to v pohodě ;-)!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Jitaku
(upraveno)
21. 8. 2020, 16:13



nahlásit

laso
(upraveno)
29. 7. 2017, 18:18
Dobrý den,ten Gelfix dáváte celé balení na 1 várku ?Ještě jsem marmelády nedělala tak nevím.Děkuji
nahlásit

Raguella
(upraveno)
30. 7. 2017, 16:29
@laso
Dobrý den,jestli nevadí,že odpovím za paní,ano celý 2:1.




nahlásit

Raguella
(upraveno)
29. 7. 2017, 10:50
Dobrý den,také jsem již dělala 2*várky podle Vašeho receptíku a mohu jen chválit
,zásoby na zimu doplněny.
Děkuji za bezva receptík.
akorát jsem dělala na sporáku








nahlásit

monikasupitova
(upraveno)
13. 8. 2014, 13:30
Také se připojuji s chválou, sice jsem trčela u sporáku, ale super výsledek. Díky

nahlásit
VěrkaK.
(upraveno)
11. 8. 2013, 21:26
Dobrý večer, Lucko, koupila jsem přepravku /13 kg / broskví, byly suprové. Jsou ve sklenicích zavařené. Přece jenom jich ale bylo pár totálně na ....., našla jsem Váš recept, udělala džem, také jen v kastrolu a je OK. Dávám Za 1 s velkou hvězdou. Džemu mám ale jen 4 skleničky, tak ještě broskve dokoupím, vyberu cíleně jen ty měkké a uvařím. Díky za recept, už mám uložený. Věra

nahlásit

Irka.M
(upraveno)
21. 8. 2009, 16:31
Dobrý den Lucinko!Musím pochválit receptík.
Včera jsem marmeládu dělala a je opravdu výborná
Moc nám chutná







nahlásit

Delisa
(upraveno)
21. 8. 2009, 21:41
@Irka.M
Dobrý večer, moc děkuji za pochvalu
Mám radost, že Vám chutná


nahlásit

Alčásek
(upraveno)
12. 8. 2008, 21:37
Dobrý večer Lucko, taky Vám chci pochválit tento receptík.
.Džem jsem sice nedělala v pekárně, ale i tak je moc dobrý.
.Broskve nejsou až tak výrazné, ale v kombinaci s rumem a kys. citronovou je ta chuť perfektní. Díky moc, Alena.





nahlásit

Delisa
(upraveno)
13. 8. 2008, 8:40
@Alčásek
Dobrý den Aleno, děkuji za chválu, jsem ráda, že jste zkusila právě můj a že chutná
! Přeji všechno nejlepší k dnešnímu svátku










nahlásit

maja007
(upraveno)
7. 8. 2008, 15:37
vyzkoošela jsem , rumu jsem dala méně než polovinu a je výborná
měli jsme červené broskve, tak má navíc takovou zvláštní barvu, fakt jsem spokojená super receptík
děkuji







nahlásit

Delisa
(upraveno)
7. 8. 2008, 18:33
@maja007
Dobrý den Martinko, děkuji za chválu
, je to dobrota, že jo?! Já se chystám na další várku, bo se bojím, že by bylo málo



nahlásit