Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí medicína

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Zácpa!!!

0.0
Zácpa!!!

Potřebné ingredience

Jablečná vláknina

Postup přípravy

Prosím nemá někdo zkušenosti s jablečnou vlákninou jako lékem na nepravidelné vyprazdnování a zácpu? Nic nezabírá, nevíme si rady, záchod někdy 1 jen 1x týdně, přitom se snažíme o pravidelnou stravu, ovoce + zeleninu, cereálie, mléčné výrobky, pitný režim... banány, borůvky, čokoládu a skoro ani rýži nejíme a už nám to docela chybí! Díky za každou odpověd!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Inkakos 14. 10. 2013, 16:08
Hodně pomáhá čaj z listů Senny. Samozřejmě se nedá užívat dlouhodobě, ale je vynikající na úlevu při akutní zácpě. Týden ho klidně můžete pít, stojí cca 40,-Kč a seženete ho běžně v lékárně. Na dlouhodobou úlevu se mi osvědčila mletá lněná semínka (melu si je doma v mlýnku na mák). Dávám si je do jogurtu a neznám nic lepšího! |:o) (Y)
emca81 14. 10. 2013, 14:21
Já mám velmi dobrou zkušenost se šťávou z mrkve. V odšťavňovači vyšťavím mrkev - cca kolem půl litru - a vypije se. Komu se chuť protiví, můžu přidat cukr, je to pak jak mrkvičkový salát. A garantuju vám, že pak pojedete tak rychle, že by vám ani mistr závěrečných spurtů na kole nestačil :-)
rebelina77 7. 12. 2010, 13:20
Ahoj Eliško, teď vidím, že vzkaz je starý 2 roky,ale jablečnou vlákninu jsem jedla, musela jsem jí zapíjet čajem, pomáhalo to,ale bylo úděsně to polykat, lepší je Benefibra, je zcela rozpustná ve všem a bez příchutě. Nebo se taky dá brát Chlorella, já brala 4 tabletky denně a chodila jsem pravidelně. Já teď piji čaj z listů senny, dá se koupit v lékarně za 36 kč, pije se večer před spaním, bohužel vyprazdňování doprovází křeče,ale za den jdu tak 4x. Snad jsem trohu pomohla, i když možná pozdě.
Margaritkaa 4. 6. 2009, 20:22
Já mám vyzkoušené vše ale kozí mléko je opravdu nejlepší, mám 10-ti měsíčního syna, alergie na kravské mléko, takže jsme koupili kozu a malý nemá ani zácpu, netrpí alergiemi, kterými předtím trpěl a kaká 2x i 3x za den, je spokojené miminko, kozí mléko dokáže vybudovat imunitu do třech týdnů a na to kakání nezabírá jen jemu, měla jsem stejný problém ale teď už nemám (Y)
Theliss 4. 6. 2009, 10:26
všem moc děkuji!!! (L)
mariev 30. 5. 2009, 8:24
koukám,že jsem Vám už jednou odpovídala skoro stejně,tak promiňte
mariev 30. 5. 2009, 8:21
Eliško,myslím,že by měla zabrat,já tedy neberu jablečnou,ale od Dr.Popova Psyllicol - je to rozpustná vláknina, jen 2 lžičky,3 mi už nezabíraly,mrkněte nawww.drpopov.cz,celé dlouhé roky jsem zkoušela všechno možné i věci po kterých jiní lítali jen při pohledu na tu kombinaci,až jsem v lednu začala užívat tuto vlákninu,našla jsem na ni odkaz tady na MMB a je to paráda, musíte dodržet ráno na lačný žaludek a pořádně zapít a nejdříve po půl hodině jídlo,konečně chodím denně na WC.Přidala jsem ještě večer 2 hod. po posledním jídle grep,psalo se tady citrusové plody,ale pomeranče nezabíraly,je na vyčištění střev něco jako kartáček na drhnutí. Asi bude jedno jako vlákninu užíváte,držím palce.
Zdenulinka 27. 5. 2009, 20:20
Dobrý večer,měla jsem úplně stejný problém a švagrová mi poradila,abych si koupila od firmy JUST syrovátkový nápoj.Mají ho ve dvou příchutích (jablko a broskev).Oba dva jsou výborné a jsou i chutné a hlavně opravdu pomáhají,vím to z vlastní zkušenosti (Y) (Y) (Y)
Loba 30. 5. 2009, 8:01
@Zdenulinka a co prostě zkusit lactobacily?já dávám malé laktobacílky 2denně a je po bojích.Měla takové zácpy že si vytvořila pomalu až psych blok,ale zvládli jsme to.nepomohla laktuloza,čípek,kompoty,prostě nic. nejlépe je vypít sklenici vl vody ještě v postýlce a pak teprv vstát a jíst až po 1/2hod.v kombinaci s těma laktobacílkama se nám to osvědčilo (Y)
saptl 2. 3. 2009, 22:39
ja mam vyzkoušené a pšeničné otruby 4 lžičky si dám do sklenice, napustim trochu vody studené a piju při stálém dopouštění vody-nabobtnalé nejdou pozřít piju dopoledne a večer zapíjim prašky.v jogurtu mě nechutnaly , ale můžete zkusit-je to nejlacinější přírodní vláknina naordinovaná mě od specialisty na střeva. užívám asi 3 roky denně a zacpa je pryč. otruby koupíte ve zdravé vyživě i v některých marketech. (X)
petatrn 4. 2. 2009, 23:11
Ahojky, nám velmi zabírají křížaly :-) :-) :-), hlavně v těhotenství jsem měla problémy, a po křížalách jaká úleva (flower)
mariev 4. 2. 2009, 17:50
nevím jaké má účinky jablečná vláknina,nepomáhaly mi švestky,projímadla,pití vody s citronem atd.,pak jsem myslím tady četla o rozpustné vláknině Psyllicol od Dr.Popova,začátkem ledna jsem si jí koupila v lékárně,mají s příchutěmi i bez,lepší je s příchutí,píší tam užívat 2x denně,ale mne to nevyhovovalo,zácpa se opět dostavila,tak ji užívám jen ráno před jídlem,pak ještě zapijím cca půl litrem vody,čajem - hořkým,slabým atd.,a mám po problému,opravdu to funguje,po 30 letech zácpy konečně chodím každý den a ještě jdou kila dolů,jím celkem normálně,i čokoládu si občas dám,jen trochu,borůvky,banány ani rýži bych ze stravy nevylučovala.Zkuste to, jedno balení stojí od 65 - 90,--,podle příchutí,myslím,že musíte vychytat dávkování,já dávám 2 vrchovatšjší lžičky do asi půl litru tekutiny,snad jsem trochu pomohla,zdravím Marie
ellen.lt 4. 2. 2009, 17:38
dobrý den já mám vyzkoušeno ráno na lačný žaludek vypít 2 dc 100 procentního pomeranč.džusu,vláknina mi nepomohla ale tohle zabralo mě i mojí sestře a po pár týdnech už stačí džus pít jen občas
masuha 4. 2. 2009, 17:34
Mi pomohla Aktivia (Y)Jedla jsem projimadlo Pul roku ani muj OL mi nepomohl.8 dni 2xdenne a 7 1xdenne začala jsem chodit pravidelne rano.Je to neuveritelne ale je to tak (tudledudle)Jesce plati rano na lačno vymačkat 1citron do skl.teple vody odstate z noci. (drink)DO pul hodky jste na zachode (dance).pokud to nezajite hned nejakou vydatnou snidani,nejlib nejest te 0.5h. (F) (L)
zrzava 27. 1. 2009, 15:45
Dobry den vyborne na to zabiraj preboutické kapky nebo homeopatika,zeptat se najeké homeopatičky a skusit to Martina
Leitz 16. 1. 2009, 10:52
Dobrý den, také mám odzkoušené sušené švestky. opravdu to pomáhá. (hello) (hello) (hello) (hello) (Y) Hana
gabo1 16. 1. 2009, 10:34
Dobrý den,nečetla jsem si všechny rady od jiných maminek, ale u nás vždy zabrala hruška a švestky. Nejlépe je zajisté syrové ovoce, ale v zimě stačí sušené švestky a nebo hruš. kompot.(jaké koliv množství) Ale co je nejdůležitější-pravidelná strava. Jíst častěji, snídaně-svačinka-oběd-svačinka a večeře.Není tolik hlad a sní se toho opravdu mnohem mín', než když se jí jedno pořádné jídlo deně. Též jsem měla problém, ale pomohlo pravidelně jíst a dokonce jsem i něco zhubla. (nepřecpávat a jíst vše) Hobně zdaru (Y) (Y)
moha 16. 8. 2008, 11:47
Já dávám malému od malička probiotika,napřed v kapičkách pro mimi,Nutrilon Comfort a pořád pokračujeme hlavně v probiotikách.Na radu paní doktorky,která nám řekla,že nám to neuškodí a hlavně nám to pomáhá.Od čtyř měsíců Probian mimi,ale víc jsem byla spokojená s Biopron pro děti od čtyř měsíců.Ještě se dá koupit Nutrolin-B,je to sirup,který se jenom přidá do mlíčka,ten nám v lékárně poradili od půl roku a musím říct,že u nás je po problému. (Y)vím,jaké to je,bříško a zácpa nás zlobilo od narození. (child1)Monika a Matyášek.
FOXLÍK 5. 8. 2008, 14:50
Moje mamka si jablečnou vlákninou upravila vyprazdňování :-).kupovala jí myslím v lekárně ve formě prášku.
korýška 5. 8. 2008, 14:48
jen k té rýži - ona má obojí účinky - jak staví, tak i podporuje vyprazdňování, je prostě výborná, tak té se nevyhýbat (Y) (Y) (Y)
Íňa 5. 8. 2008, 14:45
Eliško, moje neteř také měla zácpu, má rada zní - do rána nechte namočené sušené švestky a šťávu vypít a švestky sníst, jíst celozrné pečivo. (Y).

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie