(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Žebrácký řízek v bramboráku
Potřebné ingredience
4 vepřové kotlety nebo řízky , 400 g brambor , podle chuti stroužky česneku , sůl , špetička kmínu , špetka majoránky , 1 vejce , 2 zarovnané lžíce hladké mouky , drcený pepř , olej na opékání .
Postup přípravy
Řízky naklepeme , osolíme , opepříme . Připravíme si bramborákové těsto(všechny víše uvedené přísady a na struhadle nastrouhané brambory).Olej na pánvi rozehřejeme , rozetřeme slabou vrstvu těsta , na něj položíme řízek který je naklepaný , osolený , opepřený a opět překryjeme těstem, po celé ploše i okrajích , aby se těsto spojilo . 1 až 2 minuty prudce zapékáme , potom stahneme teplotu na minimum a opékáme asi 10 minut . Opatrně obrátíme a opět opékáme 10 minut . Podáváme samostatně s oblohou nebo salátem či s brambory různě upravenými .
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Miri0
(upraveno)
19. 8. 2008, 13:24
Dnes jsem udělala Váš recept udělala jsem k tomu kysané zelí a bylo to moc dobré díky za recept Mirka
Alata
(upraveno)
21. 8. 2008, 16:19
@Miri0
Tomě moc těší.
Alata
(upraveno)
21. 8. 2008, 16:18
@Miri0
To mě moc těší .