(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Kotlety na moravance (4osoby)
Potřebné ingredience
4 vepřové kotlety (buď s kostí nebo bez), olej, Podravka - vegeta, plnotučná hořčice, strouhanka, 1 moravanka nebo podobný salát.
Postup přípravy
Vepřové kotlety si naklepeme a okořeníme vegetou, více než jsme zvyklí, nepřidáváme ani sůl, ani pepř, ani jiné koření. Potřeme z obou stran plnotučnou horčicí, obalíme ve strouhance (můžeme ji tam trochu vtlačit) a opečeme zprudka na pánvi. Udělá to bezvadnou kůrku.
Poté již opečené kotlety vložíme do vymazaného pekáčku, posypeme slitou moravankou (větší kousky nakrájíme na malé kostičky, okurky, cibul atd a hlavně vyndáme feferonku) a dáme tak na půl hoďky zapéct na 180 stupňů do trouby.
Je to vážně výborné, hodí se jakákoli příloha z brambor a zeleninový salát.
Poté již opečené kotlety vložíme do vymazaného pekáčku, posypeme slitou moravankou (větší kousky nakrájíme na malé kostičky, okurky, cibul atd a hlavně vyndáme feferonku) a dáme tak na půl hoďky zapéct na 180 stupňů do trouby.
Je to vážně výborné, hodí se jakákoli příloha z brambor a zeleninový salát.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé