Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept

SESTŘINY BUCHTY

0.0
SESTŘINY BUCHTY

Potřebné ingredience

700g hladké mouky, 70g cukru, 1 vanilkový cukr, 2gr pášku do pečiva (vydrží déle čerstvé a jsou nadychané), špetka soli, 2 malá vejce, či jedno velké, 4 lžíce oleje, 4dcl mléka i s kváskem, 1 celé kvasnice 42 gr

Postup přípravy

1) kvásek :
rozetřou se kvasnice s jednou lžící cukru a odlije se kus vlažného mleka a nechá se cca 10minut vzejit
2) smícham mouku se sypkými ingrediencemi pak s kvaskem a s mlekem a nakonec přimíchám vajička a olej
3) uhnětu vařečkou v misce lepkavé né uplně husté těsto, zapráším postupně hladkou moukou, několikrat těsto odlepim ze dna misky a podsypu, vyhodim do vzduchu a obratim ho jako palačinku a moučním, dokud se kulatý pružný bochanek nelepi na misku. Pak přikreji utěrkou a nechám ho cca 40 miut kynout.
4) vymažu pekač, či plech olejem, a uždibuji pomoučněnými rukami z těsta pinpongové míčky, udělam z nich na dlaň placičku, dám náplň (povidlovou, makovou, tvarohovou, jabkovou, ořechovou, dle surovin doma) zabalim, položím na plech smotkem dolů a strany pomažu olejem a kladu jednu buchtičku vedle druhé, mažu boky buchet olejem, vrch buchet potřu žloutkem.
5) pekač strčím do trouby cca na 20 minut, dokud nezezlatnou, stř. ohřev 170°C
6) napoprve je kazda jinak velka, a je jich hodne, nechat aspon trochu vychladnout a začít odlupovat z plechu
Vystydlé buchty je dobré ten den narvat do mražáku, pokud doma nemate kolonii sarančat. Ráno se rodina obslouží a vytahne si dvě na svačinku, rovnou svazané v pytlíčku.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie