(recept
si oblíbilo 13 návštěvníků)
HARLEKÝN
Potřebné ingredience
Byla to taková rychlovka pro bratra k narozkám. Žádná oslava, jen takové letní posezení u kafíčka. Inspirovala jsem se u ilony b. ID 9493 a radila zde na MMB. Tímto všem děkuji za cenné rady.
Postup přípravy
Oblíbený mramorový korpus od Dáši, paříž z ledových kaštanů (ta nemá chybu), šlehačka se ztužovačem, ozdůbky vlastní (první pokus), trubičky.
Korpus jsem jednou rozřízla, pomazala marmeládou a vrstvou bílé šlehačky. Celý dort jsem pomazala tmavou šlehačkou a na boky jsem dala trubičky (překrojila jsem je napolovic). Udělali mi takový plůtek, mírně přesahovaly korpus, takže se mi to krásně zdobilo a perfektně to drželo tvar. Druhý den jsem ho v horku převážela 20km, ale přežil bez úhony. Není to žádný zázrak, ale díky Vašim radám to bylo celkem rychlé, lehké a hlavně výborné.
Korpus jsem jednou rozřízla, pomazala marmeládou a vrstvou bílé šlehačky. Celý dort jsem pomazala tmavou šlehačkou a na boky jsem dala trubičky (překrojila jsem je napolovic). Udělali mi takový plůtek, mírně přesahovaly korpus, takže se mi to krásně zdobilo a perfektně to drželo tvar. Druhý den jsem ho v horku převážela 20km, ale přežil bez úhony. Není to žádný zázrak, ale díky Vašim radám to bylo celkem rychlé, lehké a hlavně výborné.
z boku
ze zhora
hotový z ptačí perspektivy
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Lenďulína74
(upraveno)
6. 10. 2010, 22:29
krásný mohu poprosit o receptík??? ráda bych vyzkoušela jiný díky moc Lenka
jazumi
(upraveno)
5. 8. 2008, 15:52
ten musel být výborný ... dala bych si taky
sizana
(upraveno)
5. 8. 2008, 15:47
Lenka, mohla by ste mi prosím Vás prezradit, kde by som našla recept na parizsky krem z ledovych kastanu? Dakujem
77lenka
(upraveno)
6. 8. 2008, 22:24
@sizana
Zuzko, já se inspirovala zde u Ilony b. V receptu píše, že nedávala do paříže ztužovač, ale já tam jeden dala. Ale asi to nebude opravdu nutné, protože hustota a trvanlivost šlehačky byla vynikající. Tak držím palce ať se povede. Hodně důležité je, aby šlehačka byla hodně vychlazená, tedy šlehat až druhý den,. Kdyby jste pospíchala, tak se doporučuje dát šlehačku na chvíli do mrazáku. Tak hodně zdaru. http://www.mimibazar.cz/tisk_receptu.php?id=20489&tisk=1 http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=20489
Willow M
(upraveno)
1. 8. 2008, 14:33
Hmmm, moc hezký, rozhodně bych si ke kafíčku kousek dala
lendolana
(upraveno)
1. 8. 2008, 8:54
Tak za tento dortík byh udělila opravdu vyznamenání!!!!! moc krásný a nápaditý s těmi trubičkami pa Lenka
77lenka
(upraveno)
1. 8. 2008, 12:43
@lendolana
Leni,Váš komentář mě velmi potěšil, ale ty trubičky nebyly můj nápad. Někde jsem to tady viděla, ale kdyby jste mě tak nevim kde.
janina74
(upraveno)
1. 8. 2008, 8:47
mňam mňam mňam
deena
(upraveno)
31. 7. 2008, 14:22
nádherný my harlekýna milujeme
2007
(upraveno)
31. 7. 2008, 14:10
to vypadá super to budu muset vyzkoušet
Mourinka
(upraveno)
31. 7. 2008, 14:14
@2007
Hlavně ten korpus je fakt - já už skoro nedělám jiný
Lenďulína74
(upraveno)
6. 10. 2010, 22:24
@Mourinka
mohu poprosit o receptík na ten korpus?? díky Lenka
Lupitka
(upraveno)
31. 7. 2008, 14:01
Jééé, ten vypadá lahodně!! Hned bych si kousek dala
Dočka
(upraveno)
31. 7. 2008, 13:34
moc pěkně udělaný a musí být perfektní