(recept
si oblíbilo 19 návštěvníků)
Drobenková buchta se švestkami - těsto za pár minut!!!
Potřebné ingredience
1/2 Hery, 2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek moučkového cukru, prášek do pečiva, 3 vejce, celá šlehačka neušlehaná, švestky (může být jakékoliv ovoce - rybíz, angrešt, meruňky...)
Postup přípravy
Heru smícháme s moukou a cukrem - vznikne drobenka. 3/4 hrnku této směsi odložíme, do zbytku vmícháme, prášek do pečiva, celá vajíčka a šlehačku. Těsto rozetřeme na vymazaný, popř. vysypaný plech, poklademe ovocem a posypeme zbylou drobenkou. Pečeme na 150 stupňů.
Na míchání používám ruční mixér s metlami ve tvaru spirály. Je opravdu velmi rychlá, ovoce snad lze použít jakékoliv, kompotované jsem ale nezkoušela. Je výborná!!!
Na míchání používám ruční mixér s metlami ve tvaru spirály. Je opravdu velmi rychlá, ovoce snad lze použít jakékoliv, kompotované jsem ale nezkoušela. Je výborná!!!
rozetřené těsto, pokladené ovocem
posypáno drobenkou
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
miroj
(upraveno)
20. 11. 2012, 13:55
Já bych odložila jen 1/4 a ze zybtku udělala těsto
Leňa 10.6.
(upraveno)
28. 3. 2012, 21:37
Dobrý večer Barborko ,děkuji,že jste vložila tento receptík .Buchta je moc dobrá a rychlá Leňa.
Bejina
(upraveno)
12. 8. 2008, 8:34
vyzkoušela jsem a je to moc moc dobré
abc
(upraveno)
31. 7. 2008, 7:11
Pečeme už léta, u nás prověřený a moc oblíbený koláč s jakýmkoli ovocem.
dekorace u Báry
(upraveno)
31. 7. 2008, 11:50
@abc
tak to je nás víc . Když je léto, nepeču snad nic jiného .