(recept
si oblíbilo 19 návštěvníků)
Pštrosí vejce
Potřebné ingredience
mleté maso,vajíčka,koření do mletých mas,strouhanka,česnek ,cibule
Postup přípravy
zamícháme mleté maso s kořením ,vajíčkem strouhankou,česnekem a cibulí.Vajíčka uvaříme na tvrdo ,oloupeme a obalíme masovou směsí.Vytvarujeme koule a dáme je do pekáče,podlijeme troškou vody a dáme péci.Pečeme 1-1,5hodiny (podle velikosi koulí) na 180°C. Upečené podélně rozkrojíme a podáváme s bramborovou kaší a kyselou okurkou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Leuschka
(upraveno)
13. 4. 2012, 10:52
my děláme taky pečené v troubě, ale kdo rád frituje tak může vejce ještě obalit v trojobalu a pak usmažit , je to také dobré ale pečené a pak sosík na kaši je lahůdka
Vanusak
(upraveno)
14. 11. 2010, 14:01
Děláme opakovaně a moc rádi. Je to jednoduché jídlo, koule se dají připravit i den dopředu a zkoušela jsem je i zmrazit a upéct až později a taky v pohodě. http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3261005 Děkujeme za inspiraci!
haninka74
(upraveno)
24. 3. 2012, 16:46
@Vanusak
2Káčka
(upraveno)
28. 10. 2008, 12:12
No tak to jsme si právě pošmákly, velká dobrota!!!! Díky za bezva recept, určitě se u nás zabydlí!
Vanusak
(upraveno)
14. 11. 2010, 14:06
@2Káčka
I u nás dneska byly k obědu. Mňam.
haninka74
(upraveno)
30. 4. 2009, 10:09
@2Káčka
lenča&domča
(upraveno)
6. 3. 2008, 22:24
Holky poraďte prosím, dnes jsem dělala k obědu pštrosí vejce, avšak při pečení mi maso popraskalo a tak prosím o radu, jak péct vejce, aniž by se maso neodchlíplo od vajíček Děkuji Lenka
Vanusak
(upraveno)
14. 11. 2010, 14:07
@lenča&domča
Lenko, maso hodně propracovat a pak v rukou ten tenisák pořád dokola uplácávat a otáčet ve dlaních, klidně minutu, dvě. Nejdřív peču pod alobalem tak 3/4 hoďky na 220´C a pak posledních 15 minut odkryté na kůrčičku na 180´C.
haninka74
(upraveno)
15. 4. 2008, 17:31
@lenča&domča
Leni musíte to maso mít pořádně v ypracované ,aby se spojilo .Pak by se vám to už nemělo stát .
Zrušený účet
(upraveno)
22. 2. 2008, 19:22
Hani dobrý večer včera jsem dělala podle Vás tuhle ňamku a je to fakt super!!!!Chutnalo dětem i mě a manželovi.
haninka74
(upraveno)
15. 4. 2008, 17:32
@
Je to hlavně ideální po Velikonocích
ivka71
(upraveno)
26. 9. 2007, 19:18
Dobrý večer Hani tak jsem dneska zkoušela ti vaše Pštrosí vejce a musím vás pochválit rodinka si to chválila děkuji za inspiraci
haninka74
(upraveno)
15. 4. 2008, 17:30
@ivka71
Pája a Ája
(upraveno)
10. 4. 2007, 11:12
Tak tohle zrovna dělám dneska k obědu,já tomu říkám býčí koule. Na vajíčka po velikonocích úplně ideální.
haninka74
(upraveno)
30. 4. 2007, 11:07
@Pája a Ája
lenkor
(upraveno)
10. 4. 2007, 10:52
Ideální recept po Velikonocích
haninka74
(upraveno)
30. 4. 2007, 11:07
@lenkor
tajemno 01-005505
(upraveno)
17. 12. 2006, 23:50
Dobrý večer Haničko, dělala jsem k obědu Vaše pštrosí vejce ... Všichni se doma olizovali až za ušima... Super jednoduchý a velice rychlý receptík, když člověk nemá čas ... Dávám 1 Ivona
haninka74
(upraveno)
18. 12. 2006, 18:48
@tajemno 01-005505
Díky
bubík4
(upraveno)
12. 12. 2006, 12:55
Tak tohle děláme taky, akorát jsme to vždy dělali na pánvi, ale koule rády praskaly, tak už taky pečeme v troubě a je to bez problémů a ne tak mastné. Výborný receptík.
haninka74
(upraveno)
12. 12. 2006, 22:05
@bubík4
Jani díky.