Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept

KARAMELOVÝ + VITACITOVÝ PUDINK

0.0
KARAMELOVÝ + VITACITOVÝ PUDINK

Potřebné ingredience

KARAMELOVÝ PUDINK : 2 vanilkové pudinky, 1/2 litru mléka, 2 vrchovaté lžíce krupicového cukru.
VITACITOVÝ PUDINK : 1 litr vody, 1 vitacitu malinového, nebo ovocného či jahodového, 2 balíčků malinového pudinku, 110 g cukru, piškoty.

Postup přípravy

PUDINK KARAMELOVÝ : z 1/2 litrů mléka odebereme polovinu, nasypeme do ní 2 sáčky vanilkového pudinku a dobře rozmícháme. Druhou polovinu mléka si použijeme na připravu KARAMELU : tak tedy do hrnce střední velikosti nasypeme 2 vrchovaté lžíce cukru a za stálého míchání uděláme světle červený karamel, ale nesmí zčernat. Hned opatrně přilijeme druhou polovinu mléka do karamelu a smícháme tak, aby se celý rozpustil. Nakonec přilijeme polovinu mléka s vanilkovým pudinkem a smícháme tak, až všechno zhoustne - bublá. Ihned horký pudink nalijeme do bábovkové formy vyložené potravinářskou folií a rychle položíme piškoty a chvíli necháme ztuhnout.
Takto podomácku připravený karamelový pudink má mnohem lepší chuť než koupený s karamelovou příchutí.
PŘÍPRAVA VITACITOVÝ PUDINK : Do poloviny vody rozmícháme pudinkový prášek a necháme stranou. V druhé polovině vody rozpustíme cukr a přivedeme k varu. Jakmile se vaří, přidáme druhou polovinu vody s pudinkem a za stálého míchání ohříváme do zhoustnutí. Když pudink začne bublat, minutku povaříme a mícháme ...
a pak opatrně nalijeme do formy jako další vrstvu a nakonec poklademe piškoty. Po ztuhnutí v chladu dáme na formu rovný talíř a otočíme, pak položíme na stůl, sundáme folii a krájíme řezy.
Jinak vitacit má vynikající sladkokyselou chuť- komu vyhovuje.

Zajímavý vzhled a zajímavá chuť pro mlsné jazýčky ...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie