(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Dezert Cappucino
Potřebné ingredience
6 šálků na cappucino, 350 g piškotové buchty, 300 ml černé kávy, 3 lžíce cukru, 100g strouhané čokolády, 50g oříšků podle vaší chutě (my dáváme mandle), 1 kelímky smetany na šlehání
Postup přípravy
Recept je rozdělen na dva dny, aby všechno nasáklo báječnou chuťí kávy.
Den předem
Rozmístěte polovinu piškotové buchty na dno šálků. Smíchejte kávu a lžíci cukru a polovinu směsi nakapejte na piškot. Posypte čokoládou a ořechy a všechny vrstvy z opakujte. asi 1 cm okraje nechte volný.
Den "D"
Zbylý cukr vyšlehejte se šlehačkou (můžete tam dát i fixátor), rozdělte do šálků a posypte zbylou čokoládou
Tip: Já šlehačku sypu mletou skořicí, vypadá to potom jako opravdové a hosté mi říkají: "já nechtěl dvě kafe" a my s manželem už máme výbuch smíchu :-)
Den předem
Rozmístěte polovinu piškotové buchty na dno šálků. Smíchejte kávu a lžíci cukru a polovinu směsi nakapejte na piškot. Posypte čokoládou a ořechy a všechny vrstvy z opakujte. asi 1 cm okraje nechte volný.
Den "D"
Zbylý cukr vyšlehejte se šlehačkou (můžete tam dát i fixátor), rozdělte do šálků a posypte zbylou čokoládou
Tip: Já šlehačku sypu mletou skořicí, vypadá to potom jako opravdové a hosté mi říkají: "já nechtěl dvě kafe" a my s manželem už máme výbuch smíchu :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé