(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Konečně rostou :-)) první letošní houbový gulášek
Potřebné ingredience
cca kilo hub, nejlíp od každýho něco :-), 2 bílé papriky, 1 až 2 cibule, sladká mletá paprika, kmín, sůl, pepř, kostička masoxu (nejlíp maggi gulášová šťáva), sádlo, hladká mouka
Postup přípravy
očištěné houby nakrájím na větší kousky, očistím a rozkrájím papriku a cibuli, do kastrolu dám lžíci sádla, na něj cibulku, tu osmažím, zapráším sladkou paprikou a dám na to osmahnout pokrájenou bílou papriku, trochu orestuju a nasypu houby, osolím, aby pustily pěkně vodu, podusím a zaliju vroucí vodou, přidám kostku bujonu,kmín a chvíli pod pokličkou dusím (cca 20 minut), potom si nachystám sádlo s hl. moukou na zahuštění ( v misce smíchám tak lžíci sádla a 2 lžíce mouky), dám do guláše a ještě chvíli povařím aby pěkně zhoustnul. Potom podle chuti ještě dokořením pepřem, příp. ostrou paprikou kdo má rád.
Na talíři posypu čerstvou cibulkou a zelenou petrželkou.
Dobrou chuť :-)
Na talíři posypu čerstvou cibulkou a zelenou petrželkou.
Dobrou chuť :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
MiminkOo.19
(upraveno)
5. 8. 2009, 9:27
Super a chutný receptík mohu jen doporučit, a si pochutnali *S*U*P*E*R*N*Í*
Pája22
(upraveno)
5. 8. 2009, 15:09
@MiminkOo.19
díky jsem ráda že chutnalo, letos je u nás často na jídelníčku
Bylinka1
(upraveno)
24. 7. 2008, 20:43
Manža jede zítra,tak doufám,že přiveze a uděláme nějakou baštu
Pája22
(upraveno)
24. 7. 2008, 20:45
@Bylinka1
Jani u nás rostou hodně a všechno, tak by s prázdnou snad neměl přijít, teď je to vyloženě houbový počasí
Iveta45
(upraveno)
24. 7. 2008, 19:00
to vypadá dobře, já se letos do lesa ještě nedostala
Pája22
(upraveno)
24. 7. 2008, 19:03
@Iveta45
my už byli dvakrát a pokaždé plný koš, roste dost praváků, ale jsou děsně červavý to by mě vždycky mrsklo, když najdu nádhernýho hřiba a on je mrzák durch prolezlej ale i tak jich je dost na pořádnou žranici