(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
NORSKÁ VÁNOČNÍ POLÉVKA
Potřebné ingredience
3 ks file , celer,mrkev,petržel,hrášek,kukuřici,2 bobkové listy,lžička nového koření,5 kuliček pepře,1 lžička koření na ryby,cibule,2 stroužky česneku,sůl,smetana celá,jíšku,1kostka drůbežího bujonu,
Postup přípravy
Vše dáme vařit a když je to měkké zahustíme - já používám bílou jíšku v krabičce.Potom nalijeme smetanu a necháme probublat.No a máme hotovo, maximálně dochutím kořením na ryby a osolím.Vynikající polévka pro ty kdo nejí polévku z kapra.Dělala jsem tuhle polévku z kalamárů a je také výborná.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
puňta
(upraveno)
1. 1. 2010, 21:55
Dobrý večer Šárko, děkuji moc za super recept . Polévka je moc výborná - celá rodina jsme si hodně pochutnali a určitě se k ní budeme vracet nejen o Vánocích. Hodně zdravíčka, štěstí a radosti do nového roku přeje Pavlína
colette
(upraveno)
8. 12. 2006, 23:53
Šárko, co myslíš - koření na ryby? Asi nějaká směs, ale jaká? Já normálně na ryby používám rozmarýn, bazalku, tymián nebo provensálské. to ale asi do norské polévky nepatří. Omlouvám se za blbý dotaz.
SAARKAA
(upraveno)
9. 12. 2006, 8:46
@colette
Kačko není to blbý dotaz já používám směs a může být jákákoliv ale pozor na tu co je v ní přidaná i sůl aby ta polévka pak nebyla slaná když bys jí i ty osolila .