(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Zapečený pangasius z Velehradu
Potřebné ingredience
0,5 kg - kilo pangasiuse, 4 střední mrkve, 4 střední petržele, 1/2 středního celeru, 1 velkou cibuli (může být i šalotka), 3 stroužky česneku, 1 a půl smetany ke šlehání, 20 dkg tvrdého sýra, koření na ryby, sůl, máslo na vymazání zapékací formy
Postup přípravy
Vymažeme pekáč, naskládáme rozmraženou, osolenou a okořeněnou rybu, přikryjeme směsí z nahrubo nastrouhané a promíchané zeleniny, cibule a lisovaného česneku, zalijeme šlehačkou, posypeme nahrubo nastouhaným sýrem. Pečeme odkryté cca 45 minut na 170°C. Dobrou chuť.. :o))))
nasoleno, okořeněno
přidána kořenová zelenina
zalito šlehačkou
hotovóóóóóó MŇAM!!!!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
theia
(upraveno)
14. 12. 2008, 12:31
právě jsme dojedli tuto super mňamku, prcek zbaštil plný talíř a i já, která se rybám vyhýbá obloukem jsem si opravdu pochutnala děkujeme za super receptík
Maddalena
(upraveno)
1. 8. 2008, 20:58
Tak jsem to dneska uvařila a super! Tak nějak jsem se přejedla... . Jedla jsem to samotné - snažím se hubnout (i když ta šlehačka... ), ale zajímal by mne Váš typ na přílohu? Manžel si to dal s rohlíčkem... Díky Magdalena.
luarka
(upraveno)
5. 8. 2008, 10:12
@Maddalena
Tak to jsem ráda!! My to jíme s brambůrkem. Ale i samotné je to bašta!! Já teda moc variace ryba ala zelenina nemusím, ale tohle je jiná... PS: šlehačku jste vykompenzovala zeleninou Tím se netrapte..
xara
(upraveno)
23. 7. 2008, 22:38
Určitě vyzkouším - díky za tip! Tuhle rybu máme rádi, protože nemá kosti a je dobrá!
luarka
(upraveno)
23. 7. 2008, 22:44
@xara
Je výborná. Já takové zeleninové variace alá ryba nemám ráda, teda spíš nemám nikdy odvahu to zkoušet... ale toto jsme jedli ve Velehradu u přátel a je to vynikající. Samozřejmě že to není úplně jak to jejich, ale je to dobrůtka!!! Snad Vám to taky bude chutnat
Filďa
(upraveno)
23. 7. 2008, 22:32
Hmm to vypadá lákavě.Pangasiuse jsem ještě nikdy nedělala,budu muset zkusit
luarka
(upraveno)
23. 7. 2008, 22:42
@Filďa
Vyzkoušejte ho, je to opravdová mňamka... takové mňam masíčko. Zkuste třeba jen tak na másle. Fakt dobrotka.