☺Přírodní klasika
Potřebné ingredience
1500g vepřové kýty(ořech) nebo vepřové pečeně(kotlety),olej na smažení,hladká mouka na zahuštění,kousek másla na zjemnění,sůl dle chuti,1malou lžičku sójové omáčky,1malou rovnou lžičku podravky,mletý pepř
Postup přípravy
Osmažíme zprudka v rozpáleném oleji po obou stranách(obr.2) postupně všechno maso(obr.4).Já dělala kotlety i kýtu a tak v tomhle množství doporučuji nejdřív osmahnout polovinu masa(obr.3),olej si slít(nevylévat,bude se používat) a na zbytek masa použít opět čistý olej.Děláme na dvakrát proto,aby jsme olej neměli přepálený,protože z něj budeme dělat šťávu.
Po usmažení slijeme všechen olej,zasypeme 2mi malými plnými lžičkami hladké mouky a opravdu krátce orestujeme(obr.5).Po chvilkovém zchladnutí zalijeme horkou vodou,přidáme 1malou rovnou lžičku podravky,1malou lžičku sójové omáčky,sůl dle chuti(asi 1malou rovnou lžičku) a trochu mletého pepře.Metličkou vymícháme a povaříme asi 5minut.
Nakonec zjemníme kouskem másla(obr.6).Maso vložíme do hotové šťávy(obr.7) a polijeme(obr.8).
Maso nakrájíme na plátky,naklepeme,nařízneme po stranách,osolíme a opepříme
Osmažíme v oleji zprudka po obou stranách
V tomhle množství usmažím nejdřív polovinu masa,olej si sliju,schovám,pánev očistím pap. ubrouskem
Naliju čistý olej a dosmažím ostatní maso
Potom všechen olej slijeme,zaprášíme 2mi malými plnými lžičkami hladké mouky a krátce orestujeme.Po krátkém zchladnutí zalijeme horkou vodou a rozmícháme metličkou
Dochutíme:malá rovná lžička podravky,1malá lžička sójové omáčky,sůl podle potřeby a mletý pepř.Povaříme asi 5minut a zjemním kouskem másla
Maso vložíme do hotové šťávičky
A šťávičkou pěkně prolijeme.Podáváme s čím kdo má rád.Jednoduché,rychlé,dobré :-) Mám nejraději druhý den studené :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé