(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
mramorovaná višňová bublanina
Potřebné ingredience
2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krystal, 1 prdopeč, 1 vanil. cukr, 4 vajíčka, 1 hrnek oleje, 1 hrnek mléka, kakao
Postup přípravy
Nejprve si odělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem, olejem, mlékem, moukou a prdopečem. Do směsi přidáme vyšlehaný sníh z bílků a vyšleháme. Asi 3/4 směsi vylejeme na moukou vysypaný plech. Zbytek těsta obarvíme kakaem a vylejeme na plech. Vidličkou můžeme těsto na plechu trošku promíchat, aby se světlá a tmavá směs propojila. Na konec poklademe višně ( můžeme použít jakékoliv ovoce ). Dáme péct do předehřáté trouby na 180st. a pečeme cca 20 - 30 minut. Je to výborná rychlovka a docela hezky to vypadá. Přeji dobrou chuť.
a šup s ní do trouby
bublaninka už je hotová
v řezu - je fakt nadýchaná
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
sidovka
(upraveno)
29. 7. 2008, 12:44
to je super, hlavně, že chutnala. Mějte se hezky Míša
Petulka78
(upraveno)
27. 7. 2008, 12:25
Dnes jsem vyzkoušela s rybízem a je moc dobrá vynechala jsem kakao a trošku změnila postup - sníh, cukr, žloutky a vše ostatní a je