(recept
si oblíbilo 17 návštěvníků)
Tuňáková pomazánka
Potřebné ingredience
2 konzervy tuňáka, 2 kostky taveného sýra, malá cibule, kousek másla (asi 2cm), 2 vejce vařená natvrdo, pepř
Postup přípravy
Vodu (olej) z tuňáka slijeme, přidáme sýr, změklé máslo, zchlazená vejce, cibuli nasekanou najemno a čerstvě mletý pepř. Vše vymícháme v hladkou pomazánku.
Podáváme s čerstvým pečivem nebo topinkou.
Další variantou je, že místo taveňáka a másla přidáme neochucené pomazánkové máslo.
Dobrou chuť.
Podáváme s čerstvým pečivem nebo topinkou.
Další variantou je, že místo taveňáka a másla přidáme neochucené pomazánkové máslo.
Dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
JanaHovor
(upraveno)
20. 8. 2008, 10:29
Tak já tuňákovou dělám tak, že na 2 konzervy dávám 1 pomazánkové máslo, cibuli a lžičku hořčice - zkuste, hořčice tomu dá takovou pikantnější chuť.
kalimera
(upraveno)
20. 8. 2008, 15:02
@JanaHovor
Díky za tip . Já dávám hořčici do klasické rybičkové pomazánky ze sardinek a nemá to chybu . Zkusím i do tuńákové .
Kerstinka
(upraveno)
24. 7. 2008, 20:26
Dělám veškerý rybí pomazánky z tunáka, výborná věc , nemá kostičky . Sice třeba sardinková je taky výborná, jenže mě tam hrozně vadí ty kostičky, proto kdyby mě někdo vždycky viděl... -každou sardinku rozkrojit, uřezat ocas a vybrat páteř, no nimračka.Proto jsem to zavrhla a na tunáka nedám dopustit
kalimera
(upraveno)
25. 7. 2008, 12:30
@Kerstinka
Ty kostičky mi taky zrovna dvakrát nevoní, a to nemluvím o hlavičkách s očičkama . Nicméně v kostičkách je nejvíce vápníku , tak je baštíme . Ale každopádně, tuňák je bezkonkurenční .
Simocekgumocek
(upraveno)
24. 7. 2008, 20:18
Super pomazánka Pajochu u tebe mi zachutnala tak sem ji zkusila. Je supa
kalimera
(upraveno)
25. 7. 2008, 10:52
@Simocekgumocek
Tak to jsem šťastná .
alfa12
(upraveno)
23. 7. 2008, 11:59
Zkusila jsem chutná to i mě Děkuji za receptík a nemusím vymejšlet co dětem k večeři
kalimera
(upraveno)
23. 7. 2008, 12:01
@alfa12
Není zač , jsem moc ráda, že chutná.
Hyzule
(upraveno)
23. 7. 2008, 10:24
Přiznám se,že z tuňáka jsem ještě pomazánku nedělala.Zkusím tu vaši a pak písnu jestli měla úspěch.Dík za receptík
kalimera
(upraveno)
23. 7. 2008, 10:56
@Hyzule
Doufám, že bude chutnat . Těším se na váš vzkazík .
bakšina
(upraveno)
23. 7. 2008, 10:03
Tak jsem tu pomazánku skusila a je super ještě lepší s topinkama
kalimera
(upraveno)
23. 7. 2008, 10:13
@bakšina
Děkuji . Naposledy jsme ji měli taky s topinkama a je to super kombinace .
kopretin.a
(upraveno)
23. 7. 2008, 9:57
já dělám jen z pomazánkového másla a tuňáka ve vlastní šťávě - co nejlépe slitého, aby to nebylo mokré....
kalimera
(upraveno)
23. 7. 2008, 11:44
@kopretin.a
super nápad
korýška
(upraveno)
23. 7. 2008, 10:05
@kopretin.a
já ho dělám s lučinou - manžel to tak miluje, máme ji docela často a ještě se nám nepřejedla, to vajíčko tam nemusím, ale jinak
kalimera
(upraveno)
23. 7. 2008, 15:15
@korýška
taky super tip na obmněnu
raskynka
(upraveno)
23. 7. 2008, 6:32
tak jsem vcera vyzkousela vasi pomazanku a kazdy se oblizoval.vzdycky mi z pomazanky zbyde aspon pulka,ale tahle byla uplne vytrena poslednim zbytkem rohliku
kalimera
(upraveno)
23. 7. 2008, 9:47
@raskynka
Jani, tak to jsem moc šťastná , že vám tak moc chutnala. My ji taky sníme na posezení .