(recept
si oblíbilo 15 návštěvníků)
Šťavnatý višňový (třešňový) koláč se šlehačkou a zakysanou smetanou
Potřebné ingredience
TĚSTO: 250 g másla,220 g moučk. cukru, 1 vanilk.cukr, 4 vejce, 150 ml vaječňáku, 250 g polohr.mouky, 50 g čokolády na vaření, špetka soli, 1 lžička prášku do pečiva.
Dále budeme potřebovat 500 g višní (třešní), 1 zakysanou smetanu+ 1 smetanu ke šlehání+1 vanilkový cukr.
Postup přípravy
Višně (třešně) omyjeme a vypeckujeme. Máslo vyšleháme s oběma cukry a špetkou soli do pěny. Postupně přidáváme vejce a vaječný likér-šleháme, dokud se cukr nerozpustí. Mouku smícháme s pr.do peč. a nasekanou čokoládou a lehce vmícháme do vaječné směsi.
Vymazaný a vysypaný plech naplníme těstem, uhladíme , poklademe ovocem a dáme péct do vyhřáté trouby na 170-180 °C na cca 30-40 min.
Po upečení necháme vychladit.
Smetanu ke šlehání a zakysanku ušleháme dotuha s vanilkovým cukrem a rozetřeme na koláč.
Můžeme ozdobit mátou a ještě pocákat vaječným likérem.
Recept je z časopisu Bles pro ženy-vyzkoušela jsem ho za Vás a je opravdu mooc dobrý a šťavnaťoučký:-)
Vymazaný a vysypaný plech naplníme těstem, uhladíme , poklademe ovocem a dáme péct do vyhřáté trouby na 170-180 °C na cca 30-40 min.
Po upečení necháme vychladit.
Smetanu ke šlehání a zakysanku ušleháme dotuha s vanilkovým cukrem a rozetřeme na koláč.
Můžeme ozdobit mátou a ještě pocákat vaječným likérem.
Recept je z časopisu Bles pro ženy-vyzkoušela jsem ho za Vás a je opravdu mooc dobrý a šťavnaťoučký:-)
*
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Lucimaja
(upraveno)
8. 6. 2011, 10:57
SUPER...už se peče...mňamka.....
rikinka33
(upraveno)
29. 7. 2008, 23:00
ten vyzerá mnam mnam, uložený, vyskúšam