(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Zimní čaj
Potřebné ingredience
1litr bobulí černého rybízu, 1 litr ostatního bobulovitého ovoce (červený rybíz, angrešt, borůvky, maliny, ostružiny, jahody, třešně...), 1 kg cukru, 4 hřebíčky, lžička mleté skořice, 1/8 l rumu (dát až nakonec!!!)
Postup přípravy
Všechno ovoce omyjeme, smícháme dohromady (nemačkáme), přidáme cukr a koření, opět zamícháme a vylijeme na pečící plech. Vložíme do trouby rozehřáté na 200 stupňů a pečeme 20 minut. Poté vyjmeme z trouby, přidáme rum, ještě teplé nalijeme do skleniček (od přesnídávek) se závitem. Naplněné skleničky otočíme dnem vzhůru, aby se víčko vtáhlo dovnitř. A je hotovo:-) Nezavařujeme! V zimě pak odebereme na jeden šálek 2-3 lžičky koncentrátu, přelijeme vařící vodou a pak jen mlsáme. Je to zdravé a moooc dobré.
P.S. Jelikož jsem neměla letos při ruce dostatek skleniček, tak jsem čaj dala do krabiček zamrazit do mrazáku.
P.S. Jelikož jsem neměla letos při ruce dostatek skleniček, tak jsem čaj dala do krabiček zamrazit do mrazáku.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé