(recept
si oblíbilo 15 návštěvníků)
Lehký "RYBÍZOVÝ CHEESECAKE"
Potřebné ingredience
KORPUS: 100 g světlých BeBe sušenek (nebo Lotusek), 25 g ovesných vloček s klíčky, 60 g másla, 30 g cukru, mletá skořice (lze vynechat) ********** NÁPLŇ: 2 tvarohy, 70 g másla, 125 g moučkového cukru + 1 vanilkový cukr, 1 vanilkový puding, 2 vejce, kůra a šťáva z 1/2 citronu, 50 ml ušlehané smetany (lze vynechat), 250 g černého rybízu
Postup přípravy
Na korpus rozdrtíme sušenky, přidáme ovesné vločky, cukr a rozpuštěné máslo. Vše spracujeme na drobivou směs, kterou vsypeme do koláčové formy a lžící upěchujeme. Předpečeme v troubě asi 10 - 15 min. na 180 °C dokřupava. Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
Na náplň vyšleháme máslo, přidáme oba cukry a citronovou kůru. Po jednom zašleháme vejce, poté tvaroh a citronovou šťávu. Vmícháme pudingový prášek a ušlehanou smetanu (nemusí být). Polovinu náplně naneseme na upečený korpus, hustě posypeme rybízem a přikryjeme druhou polovinou krému. Cheesecake pečeme asi 45 - 60 min v troubě předehřáté na 170 °C. Necháme zchladnout. Nakrájený cheesecake můžeme přelít horkou ovocnou omáčkou.
Na náplň vyšleháme máslo, přidáme oba cukry a citronovou kůru. Po jednom zašleháme vejce, poté tvaroh a citronovou šťávu. Vmícháme pudingový prášek a ušlehanou smetanu (nemusí být). Polovinu náplně naneseme na upečený korpus, hustě posypeme rybízem a přikryjeme druhou polovinou krému. Cheesecake pečeme asi 45 - 60 min v troubě předehřáté na 170 °C. Necháme zchladnout. Nakrájený cheesecake můžeme přelít horkou ovocnou omáčkou.
Korpus - drobivá směs
Upěchovaný korpus v koláčové formě
Hotová náplň
Na připravený korpus naneseme 1/2 náplně
Uhladíme.....
Posypeme rybízem
Naneseme druhou polovinu krému
Uhladíme a šup s tím do trouby
Upečeno
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Hannnah
(upraveno)
6. 7. 2014, 20:17
mmatuli
(upraveno)
1. 8. 2011, 19:57
Upečeno a skvělé.. na mě je jen moc tučný ten sušenkový korpus, takže příště dám méně másla. Jinak chuť dobrá.
kalimera
(upraveno)
6. 9. 2008, 9:58
Paráda, cheesecake milujeme, takže určitě vyzkuším. Já dělám tento http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=15037&user=82083
alfleila
(upraveno)
20. 7. 2008, 20:40
Přidávám fotku upečeného cheesecaku. Chuťově je opravdu vynikající, všichni se oblizovali, akorát pro někoho ta chuť rybízu může být trochu kyselejší, tak doporučuji rybíz posypat cukrem. Tak kdo bude zkoušet, ať se daří!!
raskynka
(upraveno)
19. 7. 2008, 21:17
tak receptik vypada docela hezky a je to zas trosku neco jineho,muzu se zeptat odkud mate recept?
alfleila
(upraveno)
19. 7. 2008, 21:42
@raskynka
Jani, receptík je tak nějak sesbíraný z kuchařek a sestavený do této konečné podoby. Přek chvílí jsem ho vytáhla z trouby, tak pak napíšu jaký byl. Ale už teď můžu říct, že voní opravdu krásně!
raskynka
(upraveno)
22. 7. 2008, 21:40
@alfleila
tak dneska jsem receptik poprve vyzkousela,chvala padala na vsech stranach a porad jenom otazky,kde chodim na takove uzasne recepty,dkyz donedavna se nic podobneho v nasi kuchyni neodehravalo kazdopadne mi prislo docela malo te tvarohove naplne,tak ze jsem jeste pridala smetanu na slehani,ac jsem ji tam puvodne davat nechtela.ale ono bude chyba asi nekde jinde,spis mam vetsi formu nez bych mela mit a tak mi to nejak nevychazi
rikinka33
(upraveno)
29. 7. 2008, 23:07
@raskynka
Janka, na mna muž tiež oči váli, že pečiem odušu . No môže tu človek nepiecť? Keď mam slinky až po kolena????? . Donedávna som v kuchyni bola len fakt keď som musela a teraz vypekám, vyváram.... . A tento koláčik tiež vyzerá mňamkovo.... .
alfleila
(upraveno)
22. 7. 2008, 21:46
@raskynka
To jsem ráda, že se vám povedl a byla jste pochválena . Asi máte pravdu, že záleží na velikosti formy. Ta moje je do 25 cm a bylo to akorát. Aspoň jste to s tou smetanou měla lepší
raskynka
(upraveno)
23. 7. 2008, 6:30
@alfleila
no ono hlavne,jak se po byte rozvinula ta vune z bebe susenek,tak uz v tu chvili vsem kapaly sliny tak ze opravdu super receptik a diky