Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 15 návštěvníků)

Lehký "RYBÍZOVÝ CHEESECAKE"

0.0
Lehký "RYBÍZOVÝ CHEESECAKE"

Potřebné ingredience

KORPUS: 100 g světlých BeBe sušenek (nebo Lotusek), 25 g ovesných vloček s klíčky, 60 g másla, 30 g cukru, mletá skořice (lze vynechat) ********** NÁPLŇ: 2 tvarohy, 70 g másla, 125 g moučkového cukru + 1 vanilkový cukr, 1 vanilkový puding, 2 vejce, kůra a šťáva z 1/2 citronu, 50 ml ušlehané smetany (lze vynechat), 250 g černého rybízu

Postup přípravy

Na korpus rozdrtíme sušenky, přidáme ovesné vločky, cukr a rozpuštěné máslo. Vše spracujeme na drobivou směs, kterou vsypeme do koláčové formy a lžící upěchujeme. Předpečeme v troubě asi 10 - 15 min. na 180 °C dokřupava. Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.

Na náplň vyšleháme máslo, přidáme oba cukry a citronovou kůru. Po jednom zašleháme vejce, poté tvaroh a citronovou šťávu. Vmícháme pudingový prášek a ušlehanou smetanu (nemusí být). Polovinu náplně naneseme na upečený korpus, hustě posypeme rybízem a přikryjeme druhou polovinou krému. Cheesecake pečeme asi 45 - 60 min v troubě předehřáté na 170 °C. Necháme zchladnout. Nakrájený cheesecake můžeme přelít horkou ovocnou omáčkou.

Korpus - drobivá směs

Upěchovaný korpus v koláčové formě

Hotová náplň

Na připravený korpus naneseme 1/2 náplně

Uhladíme.....

Posypeme rybízem

Naneseme druhou polovinu krému

Uhladíme a šup s tím do trouby

Upečeno

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Hannnah 6. 7. 2014, 20:17
(Y)
mmatuli 1. 8. 2011, 19:57
Upečeno a skvělé.. na mě je jen moc tučný ten sušenkový korpus, takže příště dám méně másla. Jinak chuť dobrá. (Y)
kalimera 6. 9. 2008, 9:58
Paráda, cheesecake milujeme, takže určitě vyzkuším. Já dělám tento http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=15037&user=82083 (zajic)
alfleila 20. 7. 2008, 20:40
Přidávám fotku upečeného cheesecaku. Chuťově je opravdu vynikající, všichni se oblizovali, akorát pro někoho ta chuť rybízu může být trochu kyselejší, tak doporučuji rybíz posypat cukrem. Tak kdo bude zkoušet, ať se daří!! (hello)
raskynka 19. 7. 2008, 21:17
tak receptik vypada docela hezky a je to zas trosku neco jineho,muzu se zeptat odkud mate recept?
alfleila 19. 7. 2008, 21:42
@raskynka Jani, receptík je tak nějak sesbíraný z kuchařek a sestavený do této konečné podoby. Přek chvílí jsem ho vytáhla z trouby, tak pak napíšu jaký byl. Ale už teď můžu říct, že voní opravdu krásně!
raskynka 22. 7. 2008, 21:40
@alfleila tak dneska jsem receptik poprve vyzkousela,chvala padala na vsech stranach a porad jenom otazky,kde chodim na takove uzasne recepty,dkyz donedavna se nic podobneho v nasi kuchyni neodehravalo ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)kazdopadne mi prislo docela malo te tvarohove naplne,tak ze jsem jeste pridala smetanu na slehani,ac jsem ji tam puvodne davat nechtela.ale ono bude chyba asi nekde jinde,spis mam vetsi formu nez bych mela mit a tak mi to nejak nevychazi *-) *-) *-) :-) :-) :-)
rikinka33 29. 7. 2008, 23:07
@raskynka Janka, na mna muž tiež :-o oči váli, že pečiem odušu :-D :-D. No môže tu človek nepiecť? Keď mam slinky až po kolena????? ;-). Donedávna som v kuchyni bola len fakt keď som musela a teraz vypekám, vyváram.... :-p. A tento koláčik tiež vyzerá mňamkovo.... (zajic).
alfleila 22. 7. 2008, 21:46
@raskynka To jsem ráda, že se vám povedl a byla jste pochválena (clamp) (clamp) (clamp). Asi máte pravdu, že záleží na velikosti formy. Ta moje je do 25 cm a bylo to akorát. Aspoň jste to s tou smetanou měla lepší ;-)
raskynka 23. 7. 2008, 6:30
@alfleila no ono hlavne,jak se po byte rozvinula ta vune z bebe susenek,tak uz v tu chvili vsem kapaly sliny :-D :-D :-D :-D :-D :-Dtak ze opravdu super receptik a diky

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie