(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Langoše
Potřebné ingredience
1 kg hladké mouky, 1 kelímek bílého jogurtu, 5 dkg droždí, 1 lžička jedlé sody, 1 lžička soli, 1/2 l mléka (možno i více, je třeba, aby vzniklo těsto takové, jako kynuté)
kečup, česnek, máslo, tvrdý sýr
Postup přípravy
Hladkou mouku, jogurt, droždí, sodu, sůl a mléko smícháme, vytvoříme těsto. Když se těsto nelepí, je to akorát. :) Těsto můžeme dát uležet do lednice do druhého dne. U nás se ale dělají langoše ještě ten den. Takže si pomoučíte vál a uděláte si bochánky. Z těch pak "vytahujete" langoše do tenké placky. Rozpálíte si olej a langoše z obou stran osmažíte. Hotové dávám na papírové ubrousky, abych odstranila přebytečný tuk.
Máslo utřu s česnekem (ten vezmu přes mačkátko na česnek) a potřu touto hmotou langoš - nejlépe peroutkou, na to se dá kečup dle chuti a nakonec nastrouhaný tvrdý sýr.
Někdy je děláme nasladko. Namažeme marmeládou, nastříkáme šlehačku a posypeme kakaem.
Nebo jsou dobré jen tak pocukrované.
Recept není složitý, zvládne to i začátečnice :)
Takže Vám přeji dobrou chuť!! :)
Máslo utřu s česnekem (ten vezmu přes mačkátko na česnek) a potřu touto hmotou langoš - nejlépe peroutkou, na to se dá kečup dle chuti a nakonec nastrouhaný tvrdý sýr.
Někdy je děláme nasladko. Namažeme marmeládou, nastříkáme šlehačku a posypeme kakaem.
Nebo jsou dobré jen tak pocukrované.
Recept není složitý, zvládne to i začátečnice :)
Takže Vám přeji dobrou chuť!! :)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

lejča
(upraveno)
19. 7. 2008, 8:34
já mám u sebe v receptech se zakysanou smetanou a ty jsou božské...možná budou podobné těmto,s bílým jogurtem

nahlásit

Yvetaaa
(upraveno)
19. 7. 2008, 8:30
ahojky holky.tento recept jsem nasla opravdu nahodou a je opravdu nejlepsii z receptu na langose ale beze srandy.Vyzkousela jsem asi 4 jine ale tento je opravdu nej nej nej nej no proste jako original jiny nedelam a touz tento recept mam asi 5 let a v nasi rodine opravdu vede. A pro zy co vlastni domaci pekarnu vyhoda-vse nahzu do ni ale pokud delate z cele davky musite pomahat vareckou ale lepe se potom vypracuje jdu na ne jen mito tohocesneku s maslem ja delam cesnek solejem lepe se to natira na ty langose.Pozor,???????????Toto testo lze skladovat v lednici treba 14 dni pokud to vase ridina vydrzi jen vzdypred pripravou nechte tak2 hodky v teple opet nakynout mejte se bajo .
nahlásit