(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
13 - ti minutová čokoládová bomba
Potřebné ingredience
10 dkg hery, 10 dkg čokolády na vaření, 10 dkg hladké mouky, 8 dkg cukru krupice, 1/2 balíčku prášku do pečiva, 3 vejce
Postup přípravy
V mikrovlnce rozpustíme čokoládu s herou (1a1/2min.na plný výkon), přidáme ostatní suroviny a smícháme. Dáme třeba do srnčího hřbetu ( nebo jiné nádoby vhodné do mikrovlnky) a pečeme v MT 6 minut na plný výkon. Mikrovlnku hned neotvíráme, necháme chvilku dojít. Buchta je opravdu se vším všudy hotová do 13 minut, lze do ní přidat oříšky, hrozinky, kandované ovoce, dá se samozřejmě péct i v troubě a plnit krémem, šlehačkou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
martina 527
(upraveno)
17. 7. 2008, 20:07
napište, jak to dopadlo.M
jiř
(upraveno)
17. 7. 2008, 12:52
Dobrý den, Martino, prosím Vás, kdybych to dala do formy na bábovku, protože nic jiného do MT nemám, mám ji předtím vymyzat a vysypat a když ano, tak čím? Proč se ptám? Protože třeba normální bábovku v troubě vymazávám a vysypávám strouhankou, tak proto. S pečením v MT nemám moc zkušeností. Když bych to dala do srnčího hřbetu, tak asi vymazat a vysypat , ale jak dlouho péct? Díky za odpověď. Jiřina
martina 527
(upraveno)
17. 7. 2008, 14:34
@jiř
jestli máte silikonovou formu, tak nevymazávat, pokud budete péct v normální troubě, tak vymazat tukem a vysypat buď hrubou moukou nebo strouhankou. V troubě péct na 175°c a záleží na typu trouby - chce to sledovat (zkuste po 12 minutách zabodnout špejli, pokud zůstane suchá, je hotovo)
jiř
(upraveno)
17. 7. 2008, 17:00
@martina 527
Díky moc