Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

KUŘE PO PROVENSÁLSKU DO JEDNOHO PEKÁČE

0.0
KUŘE PO PROVENSÁLSKU DO JEDNOHO PEKÁČE

Potřebné ingredience

2 kuřecí stehna, 2 telecí párky,4 velké brambory, 100g anglické slaniny, provensálské koření,tymián, rozmarýn, šalvěj, sůl 1dl olivového oleje

Postup přípravy

Stehna vykostíme(z kostí a kůží můžeme uvařit polevku) a rozdělíme na dvě poloviny, ty obalíme ve směsi bylinek.Do pekáče nalijeme olej a rozložíme do nej maso, podélně rozkrojené párky a silnější plátky syrových brambor.(Nové brambory nemusíme loupat, jen je pečlivě omyjeme.) Osolíme a navrch poklademe plátky slaniny.Pečeme asi 40 minut se středně vyhřáté troubě, podle potřeby podléváme vodou. Podáváme se zeleninovým salátem a bagetou.My osobně už s ničím, brambory tam jsou jako příloha.Přidávám i maso i brambory je nás hodně jedlíků. Pozor šalvěj je hořká tak jen úplně malinko,tymián a rozmarýn je aromatický tak nepřehánet. Je to vynikající a hlavně není moc nádobí a vaření, je to jen do jednoho pekáče.
Tak dobrou chuť Karla

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie