(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Kakaovník
Potřebné ingredience
čokoláda 400 g
cukr krupice 220 g
hladká mouka 80 g
máslo 230 g
prášek do pečiva 1lžička
vejce 3 kus
Postup přípravy
1. Předehřejeme si troubu, v mém případě plynovou cca. na polovinu.Formu vymastíme a vysypeme moukou(polohrubou).
2. čokoládu společně s máslem rozpusťte. Vejce šlehejte do zesvětlání, pak zašlehejte cukr, až je směs hustá a lesklá. Opatrně vmíchejte do rozpuštěné čokolády, navrch prosijte mouku s práškem do pečiva a vše vymíchejte do hladka.
Prozjemnění sem dodal ještě trochu mléka(cca. tři polévkové lžíce)
3.Vlijte do formy a pečte 30 minut tak dlouho, až je povrch pevný na dotek, mírně lesklý, ale suchý. Zkoušíte-li propečenost pomocí špejle, měly by na ní ulpět vlhké drobečky, neboť těsto tohoto koláče musí ze své podstaty zůstat hutné a vlahé.
4.Během vychládání těsto ještě trochu dojde. Upečený kakaovník nechte nejprve vychladnout ve formě postavené na kuchyňskou mřížku alespoň hodinu, poté jej rozkrájejte. Také po rozkrájení je nechte ještě zchladnout.
Dobrou Chuť
2. čokoládu společně s máslem rozpusťte. Vejce šlehejte do zesvětlání, pak zašlehejte cukr, až je směs hustá a lesklá. Opatrně vmíchejte do rozpuštěné čokolády, navrch prosijte mouku s práškem do pečiva a vše vymíchejte do hladka.
Prozjemnění sem dodal ještě trochu mléka(cca. tři polévkové lžíce)
3.Vlijte do formy a pečte 30 minut tak dlouho, až je povrch pevný na dotek, mírně lesklý, ale suchý. Zkoušíte-li propečenost pomocí špejle, měly by na ní ulpět vlhké drobečky, neboť těsto tohoto koláče musí ze své podstaty zůstat hutné a vlahé.
4.Během vychládání těsto ještě trochu dojde. Upečený kakaovník nechte nejprve vychladnout ve formě postavené na kuchyňskou mřížku alespoň hodinu, poté jej rozkrájejte. Také po rozkrájení je nechte ještě zchladnout.
Dobrou Chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé