(recept
si oblíbilo 40 návštěvníků)
Velice rychlý a dobrý ,,Katův šleh
Potřebné ingredience
1kg plecka (ale jde to i s jiným druhem masa...výborné je i kuřecí...) , 2 větší cibule, trochu oleje (cca 3 lžíce), 2 velké sklenice leča ( ty bez klobásy) , 1celý malý kečup, 1/2 sáčku mleté ( může být i pálivá) papriky, asi 2 lžíce chilli ( podle toho, kdo jak má rád ostré), pepř a sůl.
Postup přípravy
Do většího hrnce dám pokrájenou cibuli na kostičky, maso pokrájené na kousky ( asi jako na guláš), osolím, opepřím, okořením chilli a paprikou, naleji celý kečup obě sklenice leča( i s vodou) a promíchám.Nakonec přileji trochu oleje a úplně nejlepší je nechat to alespoň 24 hodin (ale stačí i přes noc) odpočinout pod pokličkou.
Druhý den se směs pouze zaleje studenou vodou tak, aby byla pod vodou a dá se to na plotnu za občasného míchání dusit , dokud není maso měkké. A je hotovo!!!
Já mám 2 malé děti, proto nekořením ostrým kořením. Občas, (pokud nedělám s bramborem, jako přílohu , kdy si to do rozmačkaných brambor zamíchají )to trochu zahustím moukou a vždy jim to moc chutná!!!
Jako příloha může být brambor, rýže, ale i chleba. S ničím jiným nemám vyzkoušeno.
Je to skvělé jako oběd, nebo večeře, ale i jako ,,rychlovka " při ,,pijáckých akcích", kde se jí ,,Kaťák" s chlebem a pokud je opravdu hodně ostrý, dost se po něm vypije!!!! :O))
Dobrou chuť a pokud vyzkoušíte, písněte jak chutnal.
Druhý den se směs pouze zaleje studenou vodou tak, aby byla pod vodou a dá se to na plotnu za občasného míchání dusit , dokud není maso měkké. A je hotovo!!!
Já mám 2 malé děti, proto nekořením ostrým kořením. Občas, (pokud nedělám s bramborem, jako přílohu , kdy si to do rozmačkaných brambor zamíchají )to trochu zahustím moukou a vždy jim to moc chutná!!!
Jako příloha může být brambor, rýže, ale i chleba. S ničím jiným nemám vyzkoušeno.
Je to skvělé jako oběd, nebo večeře, ale i jako ,,rychlovka " při ,,pijáckých akcích", kde se jí ,,Kaťák" s chlebem a pokud je opravdu hodně ostrý, dost se po něm vypije!!!! :O))
Dobrou chuť a pokud vyzkoušíte, písněte jak chutnal.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
nelamara
(upraveno)
8. 6. 2010, 11:34
Super,moc nám chutnal dělala jsem bramborové placky a zítra bramboráčky bez chilli,ale dochuceno na talíří a výborné
tazz
(upraveno)
4. 3. 2009, 14:18
uvařeno je to dobrota, akorát jsem ho možná udělala dost ostrý.Manželovi to určitě vadit nebude, ale dvouletému synovi radši dávat nebudu.Příště uberu chilli odležet jsem ho nechala jen 2 hodinky, víc nebyl čas, ale i tak je výborný
Čmelák
(upraveno)
16. 3. 2009, 10:32
@tazz
To jsem ráda, Jaruško, že vám chutnalo! Je to rychlé , jenoduché a nemusí se u toho neustále stát a míchat. Když dělám pro rodinu, vynechávám chilli i pepř úplně. Manžel ostré nemusí a děti jsou malé ! Děkuji za pochvalu recepu.
Ivankalulililinka23
(upraveno)
26. 3. 2009, 17:31
@Čmelák
Dobrý den! Dnes jsem si přečetla váš recept a také ho jdu vyskoušet,toto jídlo jsem jedla mnohokrát v restauracích tak jsem zvědavá jak mi bude chutnat i mé rodině uvařené mnou,,,,,mám svůj recept na játrovou omáčku ale jinak než se dělá obvikle takže kdyby jste chtěla ráda vám ho napíši moc všem doma chutná,,,, Takže zatím se mějte krásně Ivana