(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Strouhaný tvarohový koláč
Potřebné ingredience
40 dkg hladké mouky, 10 dkg cukru krystal, 1 Hera, 1 žloutek, 1 prášek do pečiva, 1 lžíce kakaa, 3 lžíce mléka.
Náplň: 3 tvarohy (750 g), 1lžíce Solamylu, 1 van. cukr, trochu rumu, cukr, 3 žloutky, 1/2 van.pudingu, sníh ze 3 bílků.
Postup přípravy
Smícháme mouku, cukr, kakao, mléko, žloutek, kypř. prášek a nakonec přidáme rozpuštěnou Heru. Zamícháme až nám vznikne tuhé těsto. Rozdělíme si na 2 části a dáme odpočinout do lednice na 1 hod. Já si těsto dám do pytlíku a dávám rovnou do mrazáku. Potom první část těsta strouháme na hrubém struhadle na pomaštěný a vysypaný plech. Na to klademe po lžících rozdělaný tvaroh, který rovnoměrně rozetřeme. Navrch nastrouháme druhý díl těsta a pečeme při 160 C tak 40 min.
Koláč (buchta) je nejlepší až druhý den, kdy se tvaroh s rumem krásně rozloží a buchta je pak krásně vláčná. Dobrou chuť
Koláč (buchta) je nejlepší až druhý den, kdy se tvaroh s rumem krásně rozloží a buchta je pak krásně vláčná. Dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
haryna
(upraveno)
6. 12. 2006, 13:17
Tak tenhle koláč nemá chybu, mohla bych o péct a 3 dny!!!!!Díky za recept,Alena
hanka.ny
(upraveno)
7. 12. 2006, 19:52
@haryna
Jsem ráda, že se povedlo a hlavně chutnalo! Díky
SugarRose
(upraveno)
6. 12. 2006, 10:16
Tento koláč také děláme a je výborný. Já tedy miluji všechny buchty, kde je tvaroh