(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Kiwi řezy
Potřebné ingredience
těsto na piškot:4 vejce,200g pol.mouky,6 PL horké vody,200g cukr moučka,1 prdopeč
Nápln:1 šlehačka,2 zakysané smetany,1 vanilinový cukr
poleva:0,5 l vody,2 vanilkové pudinky,100g cukru,2 kiwi prášky (nemusí být)-připravit jako pudink
Postup přípravy
vejce ušlehat do pěny,přidat horkou vodu,cukr a zvolna šlehat.Postupně přidat mouku s prdopeč a zašlehat.Péct při 200 stupních.Po vychladnutí nanést nápln-šlehačku ušlehat s cukrem a do ní zamíchat zakysané smetany .Poklást ovoce a zalít pudinkovou polevou.Chladit nejméně 2 hodiny.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
ridomka
(upraveno)
2. 8. 2006, 20:58
takže včera jsem si jí zas upekla,jen na šlehačku jsem dala černý rybíz.Jakože černý rybíz miluju,tak kiwi je prostě kiwi
keltka
(upraveno)
16. 3. 2006, 10:57
v tento okamžik už to peču a napadlo mě,zkoušela jste někdy na to dát normální pudink z mléka?chtěla jsem zkusit dát tam kompotovanou vodu co mi zbyde a do toho 0,5litru dolít vodu.ale ten pudink z mléka by se mi zdál lepší
petrat
(upraveno)
16. 3. 2006, 11:32
@keltka
Zdenko, tím, že je tam voda - může být i šťáva z kompotu, pak je to chutnější - je ta želatinová poleva průhledná. Když uděláte normální puding z mléka, nebudete vidět kiwi a ztratí to efekt, který to má mít.
keltka
(upraveno)
16. 3. 2006, 14:28
@petrat
no buchta je výborná!!!už se těším až příjde tatka z práce a děti ze školy,to si dají!!a máte pravdu,vypadá to moc pěkně,já to dělala z kompotovaných broskví a z toho nálevu ten pudink.mohu jen doporučit!!!
ridomka
(upraveno)
16. 3. 2006, 17:06
@keltka
jé,vy jste mě potěšila. Přesně jak píše paní,pudink určitě z vody,aby bylo vidět kiwi.Zkoušela jsem dát i banány,musí se však rychleji sníst,jinak zčernají a jsou nevzhledné.Někdy kombinuji třeba mandarinky a kiwi,fakt záleží na fantazii.A nejvíce se oblizujeme v létě,když jsou horka a řezy jsou dobře vychlazené,je to prima osvěžení.
mima.m
(upraveno)
16. 3. 2006, 22:40
@ridomka
Chci se zeptat, Vám to kiwi nehořkne? Já jsem dělala takový ten nepečený dort, kde je ovoce zalité šlehačkou se zakysanou smetanou a bylo to hořké. Máte nějaký fígl?
ridomka
(upraveno)
16. 3. 2006, 23:02
@mima.m
to jste mě překvapila,nikdy se mi něco takového nestalo.Po celou dobu konzumace uchovávám řezy v lednici.Ale je pravda,ža loni jsem se chystala je udělat a koupila jsem kiwi v hypernově,byly po rozkrojení nějaké žluklé.Prostě k jídlu nebyly.Možná jste taky měla smůlu při výběru
keltka
(upraveno)
17. 3. 2006, 8:36
@ridomka
je to určitě špatným výběrem,já dělám z kiwi nepečený dort a je to vždy výborné.já tu buchtu nechávám raději v lednici,když je tam ta šlehačka.no abych pravdu řekla,moc v té lednici ani nebyla,protože se po ní jen zaprášilo!!je to mňamka,díky za výborný recept ...
GORBY
(upraveno)
13. 3. 2006, 9:27
Vy jste určitě šéfkuchařka! Tak krásně naservírované
ridomka
(upraveno)
16. 3. 2006, 17:19
@GORBY
nejsem