Patrový potahovaný fondantem + pár pomůcek z domácích zdrojů :-)
Potřebné ingredience
mramorový korpus od Dáši - neodolala jsem a taky musela vyzkoušet :-), falešný marcipán od Ariell - super, 1/2 dávka vanilkový krém (z toho půlka obarvená kakaem s rumem), gustinový krém, fondant ze slovenského mmb - super, chuť taková cukrová. Podsypávala jsem kukuřičným škrobem,aby nelepil a šlo to dobře vyválet a přenést na dort.
Postup přípravy
korpus - množství jak uvádí p.Dáša na průměr dortů 23+28 -viz. její recepty
krémy - v mým receptech, ten gustinový - kvůli bělosti na zdobení vrchní části
Fondant - 1 PL želatiny, 1/4 hrnku studené vody(62ml), 1ČL AROMA-MANDLOVÉ MŮŽE BÝT JAKÉKOLIV, 1/2 hrnku-125ml medu (prip. kukuricneho sirupu), cca 900 g prosátého moučkového cukru - zalezi jak se směs zpracovává, 1/2 ČL ztuženého tuku
- super se s ní pracuje, je bílá (příště použiju kukuřičný sirup a bude bělejší), má takovou cukrovou chuť a není vůbec špatná. Měla jsem obavy,že nebude k jídlu,ale mile překvapila :-)
-postup najdete na mmb.sk - Martina P. (Mata74) ID 9033
- Určitě si ho udělat minimálně den dopředu a skladovat v lednici v mikrot.sáčku uvnitř potřený stuženým tukem. Vytáhla jsem ho z ledničky,trošku prohnětla a hned vyválela. Nebyla potřeba delšího zpracování nebo čekání až se ohřeje na pokojovou teplotu.
shora
ze strany
pokus o kytičku na drátku - čerstvě objednané drátky a aranžovací páska od Malátků, tak jsem to chtěla hned vyzkoušet :-) Ale ještě mě čeká dlouhá cesta :-)
Konečně jsem si pořídila vykrajovátka na gerbery (taky kupované u Malátků) a už jsem přišla na využití odměrek z dět.sušeného mlíka :-) A já pořád co s nima :-) Pěkně se s kytičkama manipuluje.
Na vyvalování fondantu mi můj váleček nestačil, pořád jsem tam měla rýhy. Originál váleček se mi nechtěl kupovat, tak jsem naběhla do železářství a koupila toto :-) Na účtence bylo napsáno - dřevěná násada na motyčku malá 25,- a šlo to parádně :-)
ta SÍŤKA mi přišla v balíčku s cyklosedačkou z mmb, tak jsem našla uplatnění hned :-) Tímto děkuji mamince z mmb,která ji v balíčku zapomněla :-) - hned jsem využila na dečku na dort;
KOSTICE na modelování jsem koupila v obchodě s výtvarnými potřebami - používá se asi na plastelínu za 11,-/ks, ale pro moje pečení dostačující :-)
ČERVENÝM STRUHADLEM jsem dělala středy do gerber, udělala jsem kuličku a tu opatrně napichovala na struhadlo, až jsem udělala placku a tu nalepila do gerbery :-)
kuličky z krému po obvodu - jsou dělané zdobící špičkou od Wiltonu č. 402-P-12 -hladká - objednaná od Malátků. Ne vždy se obejdete z domácích zdrojů, občas je potřeba něco speciálního objednat :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé