(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Sachr bábovka
Potřebné ingredience
Pro cca 16 porcí:
100 g tuku na pečení
300 g cukru krupice
3 celá vejce
300 g najemno nastrouhaných jablek (přebytečnou šťávu slijeme)
250 g hladké mouky
40 g kakaa
1 prášek do pečiva
tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy
Poleva: 100 g čokolády na vaření, 50 g 100% tuku (nebo sáček čokoládové polevy)
Postup přípravy
Tuk nakrájíme na malé kousky a necháme změknout při pokojové teplotě. Přisypeme cukr a přidáme vajíčka a vyšleháme šlehačem do pěny. Postupně zašleháme a po částech vmícháme jablka i prosátou hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem.
Formu dobře vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Těsto nalijeme do formy a pečeme 40 - 45 minut při 190 °C. Hotovou bábovku ihned vyklopíme a necháme zchladnout.
Čokoládu na vaření rozlámeme a spolu s tukem rozehřejeme na vodní lázni. Bábovku polijeme čokoládovou polevou, servírujeme tak, že každý plátek potřeme meruňkovou marmeládou (nemusí být) a ozdobíme šlehačkou.
Bábovka je krásně vláčná.
Dobrou chuť!
Formu dobře vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Těsto nalijeme do formy a pečeme 40 - 45 minut při 190 °C. Hotovou bábovku ihned vyklopíme a necháme zchladnout.
Čokoládu na vaření rozlámeme a spolu s tukem rozehřejeme na vodní lázni. Bábovku polijeme čokoládovou polevou, servírujeme tak, že každý plátek potřeme meruňkovou marmeládou (nemusí být) a ozdobíme šlehačkou.
Bábovka je krásně vláčná.
Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé