(recept
si oblíbilo 13 návštěvníků)
Croissanty plněné čokoládou
Potřebné ingredience
250 ml mléka
1/2 kostky kvasnic
4 PL cukru
5 PL oleje
250 g Jizerky
50 g Unimixu nebo jiné oblíbené světlé mouky
1 vejce na potření
sůl
Nutella od Ferera
Postup přípravy
Ve vlažném mléce rozmícháme čajovou lžičku cukru a přidáme kvasnice - zaděláme kvásek.
Nalijeme do mísy, ve které jsme smíchali ostatní suroviny (mimo čokolády).
Vypracujeme pevné těsto, na pomoučený vál (já používám pomoučený pečící papír) těsto vyklopíme, pomoučenýma rukama lehce a rychle zpracujeme a rozdělíme na 6 až 8 dílů - podle toho, jak je chceme mít velké.
Díl těsta na dlani uplácneme do placky, naklademe čokoládovou náplň (asi jednu čajovou lžičku) a zabalíme do tvaru rohlíku. Lze i vyválet, ale já volím rychlejší a méně pracnou metodu:-))
S těstem pracujeme rychle a co nejšetrněji, aby dobře vykynulo.
Klademe na plech vyložený pečícím papírem. Necháme v troubě vykynout asi 20 minut (dávám do trouby malý plechový kastrol naplněný vodou a troubu rozehřeji asi na 35 stupňů), poté potřeme vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě na 200 stupňů asi 20 až 25 minut. Prvních 10 minut troubu neotvírat!
U nás tyto sladké rohlíky mizí ještě teplé, i nebezlepkáři je mají rádi. Jsou bezva i do školky na svačinu, zvlášť když ostatní děti mají nějakou málo oblíbenou pomazánku:-))
Nalijeme do mísy, ve které jsme smíchali ostatní suroviny (mimo čokolády).
Vypracujeme pevné těsto, na pomoučený vál (já používám pomoučený pečící papír) těsto vyklopíme, pomoučenýma rukama lehce a rychle zpracujeme a rozdělíme na 6 až 8 dílů - podle toho, jak je chceme mít velké.
Díl těsta na dlani uplácneme do placky, naklademe čokoládovou náplň (asi jednu čajovou lžičku) a zabalíme do tvaru rohlíku. Lze i vyválet, ale já volím rychlejší a méně pracnou metodu:-))
S těstem pracujeme rychle a co nejšetrněji, aby dobře vykynulo.
Klademe na plech vyložený pečícím papírem. Necháme v troubě vykynout asi 20 minut (dávám do trouby malý plechový kastrol naplněný vodou a troubu rozehřeji asi na 35 stupňů), poté potřeme vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě na 200 stupňů asi 20 až 25 minut. Prvních 10 minut troubu neotvírat!
U nás tyto sladké rohlíky mizí ještě teplé, i nebezlepkáři je mají rádi. Jsou bezva i do školky na svačinu, zvlášť když ostatní děti mají nějakou málo oblíbenou pomazánku:-))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
crohn
(upraveno)
16. 9. 2011, 12:18
Naprosto úžasné, jednoduché a faktu super. Stalo se u nás hitem ve sladké i slané podobě.Děkuji ještě jednou Šárka
U kočky Báry
(upraveno)
2. 11. 2010, 6:23
zatím čekají krosantíky na vykynutí, ale je fakt, že těsto je suprové parádně se s ním pracovalo a použila jsem postup "na placku" , nutelu nemám, tak to jistí marmeláda, chtěla jsem do některých dát i sýr, ale v zápalu boje jsem na to úplně zapomněla, už se těším na výsledek, "malý" velký už chodí okolo jako mlsný kocour
kulicka25
(upraveno)
12. 7. 2008, 20:38
díky ,zkusím
LenkaCh.
(upraveno)
12. 7. 2008, 18:49
Určitě hladkou, ale to množství bude jiné. Raději ji postupně přisypávejte... A to kynutí u lepkové mouky bych udělala jinak, nejprve těsto vypracovat a dát kynout a z něj teprve potom vyrábět rohlíčky, pak nechat ještě chvilku na plechu kynout a péct. Ta bezlepková se chová úplně jinak, proto je i jiný postup. Tak ať se dílo podaří
kulicka25
(upraveno)
12. 7. 2008, 18:42
to zní lákavě jakou použít normální mouku??hladkou díky