(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
Hrášková polévka

Potřebné ingredience
500g zeleného hrášku /čerstvý, zmrazený,sterilovaný/, 40g másla, 40g hl. mouky, 1 1/4l vody, sůl, 1/2 kostky masoxu / solčanka /, 1/8l mléka, 1 žloutek, petrželka
Postup přípravy
Z másla a mouky uděláme jíšku, zředíme vodou, přidáme hrášek, sůl a povaříme 20 minut až je měkký. Pak rozmixujeme, dáme masox a chvilku povaříme. Nakonec mléko se žloutkem a už nevaříme. Podávám s petželkou a osmaženým rohlíkem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

mamina33
(upraveno)
12. 7. 2008, 21:17
Mléko se tam přidává nejen pro chuť, ale pro doplnění bílkovin
. Já hrášek mixuji, ale samozřejmě se dá lisovat přes síto, tak jak je kdo zvyklý
. Souhlasím, že polívčička je moc dobrá



nahlásit

Pája22
(upraveno)
11. 7. 2008, 23:18
Leni dělám podobně, jen nepřidávám na konci mléko se žloutkem a hrášek pasíruju přes síto a ještě přikořením na konci muškátovým květem, je vynikající



nahlásit