Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 17 návštěvníků)

RUSKÝ BORŠČ

0.0
RUSKÝ BORŠČ

Potřebné ingredience

BRAMBORY, ČERVENÁ ŘEPA, ZELÍ (MůŽE BÝT KYSELÉ , MRKEV, CIBULE, KYSELÁ SMETANA NEBO MAJONÉZA, HOVĚZÍ MASO

Postup přípravy

Pro rodilé Čechy přikládám poopravenou verzi.

V hrnci uvaříme maso a přidáme brambory nakrájené na kostky. Mezitím, zvlášť na pánvi, podusíme červenou řepu, cibuli a mrkev a přidáme pár kapek octa, aby zelenina neztratila svou barvu. Podušenou zeleninu z pánve přidáme do hrnce s masem a bramborami a 5 až 7 minut vaříme. Nakonec přidáme zelí nakrájené na tenko a vše vaříme ještě asi 5 minut. Podáváme se smetanou a toasty s česnekem. Dobrou chuť!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

gabagaba (upraveno) 12. 7. 2008, 7:49
Určitě zkusíme (L) (L) (L) Kdo jiný by měl o boršči vědět víc, než rodilá Ruska :-)
tabali 12. 7. 2008, 8:29
@gabagaba Dekui jsi mooooooooooooooooooooooc hodna (Y) (Y) (Y) [A] [A] [A] [A] [A] [A]
Tasha 13. 7. 2008, 2:03
@tabali Лен, а вообще-то борщик на Украине варили, правильно? В России варили щи. Не знаешь рецептик?
tabali 13. 7. 2008, 13:35
@Tasha Татьяна я в етом мало разбираюсь помню только что украински борщ ещё подают с пампушками а щи моя бабушка всегда готовила с квашеной капусты
Tasha 13. 7. 2008, 14:25
@tabali Вот я бы щей, а то борщ уже надоел :)
tabali 13. 7. 2008, 18:38
@Tasha Ну щи мне кажется ничего сложново на мясном бульёне картошка кислая лапуста и поджарка лук и морковь темного зелени и готово (Y)
Tasha 13. 7. 2008, 14:23
@tabali A pro ostatní - já vařím boršč bez masa, my ho moc nejíme, do vody hodím brambory na kostičky, na oleji osmahnu nastrouhanou mrkev, cibulku, papriku sladkou na proužky, nastrouhanou červenou řepu, a když zelenina je už měkká, přidám rajčata bez slupky, nakrájené na kostičky. Když zelenina je hotová, přidám protlak nebo v případě nouze kečup. Tuto směs vkládám do kastrolu s brambory, až ty jsou hotové, jinak kvůli kyselosti rajčat zůstanou tvrdé. Pak přidám nakrájené zelí, a to buď čerstvé, nebo kysané, ale lepé je to 50 na 50. Čerstvé zelí ale dávám vařit na začátku spolu s bramborami. Ke konci, když už je téměř hotový, přidám, a to bezpodmínečně, rozetřený česnek, maminka ho vždy rozetřela se špekem, já to tedy nedělám, ale i tak je to mňamka. Do talíře zakysanou smetanu. Cukr do boršče nedávám, to už je české vylepšení :) Ale přidám třeba Maggi kostku nebo nasekanou petřelku, kopr, podle chutí.
gabulle 13. 7. 2008, 13:41
@tabali (Y) (clamp) (clamp) 4 roky jsem se učila rusky, ale dalo mě to pěkně zabrat než jsem tady ten váš rozhovor přelouskala a to ještě jen polovinu ;-) ;-) (L) (L) (L)
tabali 11. 7. 2008, 22:06
prominte za špatnou češtinu manžel mi to trochu opravil :-$ :-$ :-$
irena49 12. 7. 2008, 6:55
@tabali (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (L) (L) (F) (F)
Denisaaa 11. 7. 2008, 13:19
Já dávám do boršče kromě jmenovaného ještě na nudličky celer a petržel, na kostičky mrkev, anglickou slaninu, kedlubnu, rajčatový protlak a masox a vše vařím v papiňáku. Je taková hustší a ta zelenina ji dodá šmrnc. Nezapomeťe se bát ochucení - hoodně cukru, sůl, ocet (Y)
Midlajda 11. 7. 2008, 10:47
Mám dotaz,nepatří do boršče víc druhů masa???? pořád se ho chystám vařit,tak to chci mít vychytaný ;-)
attijka 18. 7. 2008, 19:18
@Midlajda ja davam hovezi,veprove a uzene asi dohromady 1/2 kg. (Y)
tabali 11. 7. 2008, 21:29
@Midlajda Dobry večer, lepe maso hovezi a nebo vepřove s kosti (Y)
Robo 11. 7. 2008, 10:31
(Y) (Y) tuhle polívečku miluju, díky, díky, uvařím doma, už se moc těším |:o) |:o) (L)
alimama 11. 7. 2008, 10:26
Jelenko - díky za připomenutí boršče! (L) Od babiččiny smrti jsme ho neměli, nějak jsem na něj zapomněla.. :-S V lednici mi straší řepa, takže se do něj pustím a zkusím váš recept! Vaše čeština je hodně dobrá a určitě se ještě bude zlepšovat, až vaše malá půjde do školy! (L)
tabali 11. 7. 2008, 21:30
@alimama moc vam dekui :-$ :-$ :-$
Radkar 11. 7. 2008, 8:37
Recept je super (pl),a paní Ireno paní je asi cizinka,chtěla bych vidět,jak by Vám šel jejich pravopis!!!!!!!!! :-$
tygrova 11. 7. 2008, 8:22
Jééé paní očekávala pochvalu a pění ódy na recept a dočkala se zatím jen "Osudové" :-S.
irena49 (upraveno) 14. 7. 2008, 13:59
Ach ten pravopis, to je bída!!!!! (N) (N) (N) (N (6) (6) :-( :-(
Robo 11. 7. 2008, 10:30
@irena49 8-| 8-| 8-| pane bože, kdo jsi bez chyby, hoď kamenem, paní určitě není češka, to lze vyčíst i ze jména, ale paní Irenka je určitě nějaká hééééééérečka perfektní ;-) ;-)
gabulle 11. 7. 2008, 8:22
@irena49 já teda nevím,ale lidi jako jste vy mě lezou šíleně krkem (6) (6)Myslím si že tady jde hlavně o recept a né pravopis :-$
marketka70 11. 7. 2008, 10:28
@gabulle jo jo souhlasím ;-) ;-) ;-)
emilek :-) 11. 7. 2008, 8:08
@irena49 Paní není češka, logicky, když se jmenuje Jelena ;-) Ach ty všímaví lidi .... (N)
Šarda 11. 7. 2008, 7:58
@irena49 pani zdřejmě neni češka :^) a jde snad o recept a ne o pravopis ne *-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie