(recept
si oblíbilo 1168 návštěvníků)
Zelňáky

Potřebné ingredience
1/2 hlávky zelí,
hrubá mouka nebo polohrubá(hladká mouka),
2 vejce,
mléko,
olej,
salám(podle chuti, může být i uzené nebo anglická slaninka, prostě co lednička dá),
sůl, pepř,podravka, pálivá paprika
Postup přípravy
Tento recept dělám "podle oka", proto je možné podle potřeby přidat mouku atd.. těsto by ale mělo trochu "táhnout" a nemělo by ho být moc - zelí i salám musí být dobře vidět:-))
1/2 hlávky zelí nastrouháme, přidáme salám na kostičky, 1 vrchovatý hrnek hrubé nebo polohrubé mouky(většinou dělám z polohrubé),můžeme ještě trochu zaprášit hladkou moukou, 2 vejce, 1/2 hrnku mléka, 1/2 hrnku oleje, sůl(docela dost), podravka, mletý pepř, trochu pálivé papriky.
Směs dáme na pečící papír na plech, urovnáme do placky a pečeme cca 30minut v předehřáté troubě na 180°C (používám horkovzdušnou troubu, program koláč), nakrájíme a podáváme. Když přidáte prdopeč, vykouzlíte kompaktní koláč. Na fotografii je Zleňák bez prdopeče, ten je tak trochu "na vidličku", ale chutná nám víc :o)
Je to supr večeře, takový zelný bramboráček bez smažení:-)
Dobrou chuť!
1/2 hlávky zelí nastrouháme, přidáme salám na kostičky, 1 vrchovatý hrnek hrubé nebo polohrubé mouky(většinou dělám z polohrubé),můžeme ještě trochu zaprášit hladkou moukou, 2 vejce, 1/2 hrnku mléka, 1/2 hrnku oleje, sůl(docela dost), podravka, mletý pepř, trochu pálivé papriky.
Směs dáme na pečící papír na plech, urovnáme do placky a pečeme cca 30minut v předehřáté troubě na 180°C (používám horkovzdušnou troubu, program koláč), nakrájíme a podáváme. Když přidáte prdopeč, vykouzlíte kompaktní koláč. Na fotografii je Zleňák bez prdopeče, ten je tak trochu "na vidličku", ale chutná nám víc :o)
Je to supr večeře, takový zelný bramboráček bez smažení:-)
Dobrou chuť!

Zelňák, již z půlky sežrán :-))

Fialový zelňák z červeného zelí, docela mi ladí ke kuchyni :-)))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Myláček
(upraveno)
24. 10. 2022, 13:30
I u nás moc chutná a pečeme každou chvíli, právě se odhodlávám k tomu z kyselého zelí


nahlásit
Sabinne
(upraveno)
21. 4. 2018, 20:25
Díky za bezvadný recept - stále chodím do kuchyně a ukrajuju a ukrajuju
na zbytek rodiny asi moc nezbyde
jsou vysloveně návykové



nahlásit

jeremy
(upraveno)
8. 3. 2017, 9:09




nahlásit

barvice
(upraveno)
14. 1. 2017, 20:34
Včera jsem dělala
LUXUSNÍ ZÁLEŽITOST
všem moc chutnalo




nahlásit

Kykča2
(upraveno)
30. 11. 2016, 18:38
Zkoušel jste někdo to kysané zelí? děkuji

nahlásit
Lúsa78
(upraveno)
30. 11. 2016, 16:02

nahlásit

Ella0203
(upraveno)
25. 11. 2016, 18:18
Můžu použít kysané domácí zelí?
nahlásit

diblicka
(upraveno)
21. 11. 2016, 10:49
Tak to vypadá hoooodně jedle! Musím vyzkoušet

nahlásit
britiny
(upraveno)
19. 11. 2016, 18:00
Zelný koláč se setkal s úspěchem....
nahlásit

Jana Ziki
(upraveno)
18. 11. 2016, 7:06



nahlásit
Vojtula
(upraveno)
13. 11. 2016, 14:51
Díky za recept, určitě vyzkouším



nahlásit
Bergoška
(upraveno)
13. 11. 2016, 13:40

nahlásit
srneckova
(upraveno)
18. 8. 2016, 14:38
tak to musím vyzkoušet




nahlásit

miskabu
(upraveno)
18. 8. 2016, 12:25



nahlásit

kolobezka 2
(upraveno)
2. 6. 2015, 16:19
Jo je to dobrý!!ale u nás je problém-rveme se o okraje
dají se třeba udělat placičky a šup s nimi do trouby?Jako jestli se nerozlijí?


nahlásit

krišon
(upraveno)
2. 6. 2015, 19:33
@kolobezka 2
Já měla těsto husté, takže jsem roztírala po plechu ... nerozlívalo se ... tak ty placičky by určitě šly... ale třeba z jarního zelí, které je hodně šťavnaté, by to bylo asi jiné ...
nahlásit

zlmy
(upraveno)
2. 6. 2015, 13:15

nahlásit

krišon
(upraveno)
2. 6. 2015, 13:05
Božský - jsem přejedená, vypila jsem celé pivo .... to jsem už dlouho nedala ....na manželovu půlku jsem přidala česnek a to byl koncert chutí ....
nahlásit

kristyte
(upraveno)
31. 5. 2015, 20:07

nahlásit
P.A.V.L.A
(upraveno)
27. 4. 2015, 0:33



nahlásit

ajkammm
(upraveno)
26. 4. 2015, 19:42

nahlásit