(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Hnědobílá roláda
Potřebné ingredience
* 1 krabice sušenek Esíčka Opava
* 1/2 lžíce cukru
* 1 lžíce nesladkého kakaa
* 5-6 lžic černého kafe
* 2 lžíce rumu
Ingredience na krém:
* 100g másla
* 90g cukru
* 1 žloutek
* 1 trochu rumu
Postup přípravy
Nepečená roláda
Postup:
Esíčka rozdrtíme válečkem nebo v mixeru, smícháme s cukrem a s kakaem. Přidáme rum, přilijeme kávu. Vznikne tuhé těsto, které necháme odležet.
Žloutek, cukr a máslo utřeme a nakonec přidáme rum.
Těsto dáme mezi mikrotenovou fólii a rozválíme z něj placku asi 1/2 cm silnou. Plát potřeme náplní, pomocí fólie opatrně zavineme a v chladnu necháme ztuhnout.
Před podáváním nakrájíme na plátky.
Roláda lze skladovat dlouhou dobu i v mrazáku.
Dobrou chuť!
Postup:
Esíčka rozdrtíme válečkem nebo v mixeru, smícháme s cukrem a s kakaem. Přidáme rum, přilijeme kávu. Vznikne tuhé těsto, které necháme odležet.
Žloutek, cukr a máslo utřeme a nakonec přidáme rum.
Těsto dáme mezi mikrotenovou fólii a rozválíme z něj placku asi 1/2 cm silnou. Plát potřeme náplní, pomocí fólie opatrně zavineme a v chladnu necháme ztuhnout.
Před podáváním nakrájíme na plátky.
Roláda lze skladovat dlouhou dobu i v mrazáku.
Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé