(recept
si oblíbilo 48 návštěvníků)
Rohlíky
Potřebné ingredience
250ml mléka,2 vejce,3 lžíce oleje,špetka cukru,2 lžičky soli,500g hladké mouky,1a 1/2lžičky droždí
program těsto
Postup přípravy
Po vykynutí vytvarujeme rohlíky a necháme ještě chvilku nakynout,pomažeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem,hrubou solí,mákem .Pečeme asi 10min. na 220°C,potom troubu ztlumíme na 170°C a dopečeme do zlatova.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
hadrnozka
(upraveno)
4. 2. 2010, 14:44
Nedávno jsme rohlíky vyzkoušeli. Dělala jsem je večer a dala jsem si k večeři. Byly výborné. Ráno jsem je dala ještě ke snídani a už tolik dobré nebyly. Příště je udělám hned ráno, aby se snědli všechny.
Kamek
(upraveno)
6. 2. 2010, 10:55
@hadrnozka
Jani,jsem ráda,že chutnaly ,nemohu posoudit jaké jsou druhý den,protože nikdy nezůstanou
kuricka
(upraveno)
15. 2. 2009, 9:11
Tak Kamčo, rohlíky jsou úžasné, jen je neumím motat, mám je malinké... ale to se snad časem naučím !!! Ale i druhý den jsou super, měli jsme zbytek k snídani a mohu péci znovu Díky za receptík !!!! http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=1714151 http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=1714147 tak to jsou naše výtvory , ale mňamkové!!!
Kamek
(upraveno)
15. 2. 2009, 12:32
@kuricka
Radko,jsem ráda,že rohlíky chutnají ,Vaše houstičky jsou moc povedené a rohlíky taky nevypadají špatně ,přeji krásný den Kamila
kuricka
(upraveno)
14. 2. 2009, 17:20
Kamčo, tak jsem právě dala ingredience do pekárny a uvidíme Chleba peču běžně, ale rohlíky nebo pletýnky budou poprvé, tak se pak pochlubím
Petara
(upraveno)
2. 10. 2008, 11:52
**určitě zkusím
Kamek
(upraveno)
7. 10. 2008, 12:12
@Petara
Petři,vyzkoušejte,jsou vynikající
predátorky
(upraveno)
24. 8. 2008, 17:46
Kamek
(upraveno)
25. 8. 2008, 9:17
@predátorky
Soni,děkuji
Radecka7
(upraveno)
14. 7. 2008, 14:58
Já nevím,kde se to ve vás bere.Vypadají lákavě.Nemohla bych se k vám pozvat na návštěvu?Nemám totiž domací pekárnu.
Kamek
(upraveno)
15. 7. 2008, 19:29
@Radecka7
Radko,vůbec nevadí,že nemáte pekárnu ,jde to i bez ní
evami
(upraveno)
9. 7. 2008, 15:14
Jaké jsou druhý den? Vypadají moooc dobře.
Kamek
(upraveno)
10. 7. 2008, 11:02
@evami
Evi,bohužel nevím jaké jsou na druhý den ,byly totiž hned pryč
petunie7
(upraveno)
9. 7. 2008, 13:16
Povedené
teoder36
(upraveno)
9. 7. 2008, 13:10
Moc hezké
Mandy1972
(upraveno)
9. 7. 2008, 12:57
Kami,jsou nádherné!Určitě vyzkouším
Kamek
(upraveno)
9. 7. 2008, 13:34
@Mandy1972
Marti,děkuji,vyzkoušejte jsou vynikající
ArwenScorpio
(upraveno)
9. 7. 2008, 12:57
Prosím vás, dalo by se těsto připravit klasicky ručně, když nemám pekárnu? děkuji za odpověď
Kamek
(upraveno)
9. 7. 2008, 13:34
@ArwenScorpio
Určitě se dá těsto připravit klasicky,jen musíte udělat kvásek.
Jarmila_P
(upraveno)
15. 7. 2008, 20:07
@Kamek
Udělejte je v zadělávačce jako normální kynuté těsto. Ona ta pekárna taky není slořitý aparát. Je to mísa, v ní je hnětací metla. Programování je udělané tak, že se nejdřív všechno prohněte na těsto, ale důkladně. Pak to asi hoďku kyne a pak se to něco přes hoďku peče. Kolem mísy je totiž topná spirála. Přístroj naprosto triviální, že by ho snad složil šikovný deváťák. Takže nechte gramáž ingrediencí a jen to o dost víc prohnětejte. To je veškeré tajemství a kouzlo domácích pekáren.
MacekL
(upraveno)
9. 7. 2008, 11:25
jů ty jsou nádherné a určitě skvěle chutnají,úplně jednoduché
Kamek
(upraveno)
9. 7. 2008, 13:42
@MacekL
Marci,chutnají a moc