(recept
si oblíbilo 95 návštěvníků)
Křehké rybízové řezy - nikdy nevydrží do 2. dne :-))
Potřebné ingredience
* 500 g polohrubé mouky
* 150 g cukru
* 200 g rozpuštěného másla
* 1 prášek do pečiva
* 1 vanilkový cukr
* 4 žloutky
* trochu mléka
*
* rybízová hmota:
* 1/2 l rybízu
* 4 bílky
* 200 g cukru
Postup přípravy
Utřeme cukr se žloutky - přidáme ostatní suroviny - zpracujeme těsto, podle potřeby přidáme trochu mléka. Těto dáme na vymazaný a vysypaný plech.
Z bílků ušleháme tuhý sníh - přidáme opatrně cukr a ještě opatrněji rybíz. Hmotu rozetřeme na koláč.
Pečeme v předehřáte troubě asi na 170 st. - až bude bílek na vrchu lehoučce zlatý.
Z bílků ušleháme tuhý sníh - přidáme opatrně cukr a ještě opatrněji rybíz. Hmotu rozetřeme na koláč.
Pečeme v předehřáte troubě asi na 170 st. - až bude bílek na vrchu lehoučce zlatý.
Těsto se upeče do růžova - tak jako třeba linecké, bílková směs by měla být do zlata.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jg267
(upraveno)
13. 7. 2018, 17:49
Príjemný koláčik do teplých dní. Osviežil. S malými obmenami robí svokra, ale tento vyšiel na
PetraRol
(upraveno)
25. 7. 2015, 10:01
Tak už se peče , díky za recept.
P.A.V.L.A
(upraveno)
25. 7. 2015, 7:58
Loprajska
(upraveno)
25. 7. 2015, 1:36
Dnes dopoledne jsem pekla, a ač nemám rybízové moučníky moc ráda, toto je opravdu mňamka. Ta sladkokyselá chuť je úžasná. Děkuji za prima recept, zařazuji do své kuchařky
Ninouš
(upraveno)
2. 6. 2015, 23:12
Teda,zase mám další typ na koláč-díky ráda zkusím!!!
hrubiv
(upraveno)
2. 6. 2015, 13:29
Luxusní!!! Děla jsem je již několikrát..i ze zmraženého rybízu a opravu vždy jedna báseň!!! Děkuji za recept!! Ivona
appel
(upraveno)
24. 7. 2011, 17:54
Nevěřila jsem tomu, že bude tak dobrý, jak zde všichni vychvalují, ale musím uznat, že je přímo božský. Nádherně se snoubí ta sladkokyselá chuť. Prostě mňam, doma všem moc chutnalo . Určitě doporučuji vyzkoušet
gabrielamars
(upraveno)
27. 7. 2010, 14:52
Koláč byl úžasný, sníh křupavý a rybíz šťavnatý. Akorát jsem ho dala do menšího plechu, takžre byl trošku vyšší, nicméně na chuti to nic nezměnilo
silvief
(upraveno)
18. 7. 2009, 21:13
Dobrý večer, buchtu jsem před chvílí dopekla a už ochutnáváme. Děkuji za prima recept, už je v oblíbených . Jen jsem nevěděla, tak jako pár maminek přede mnou, kolik mléka znamená trošku, takže jsem přilévala a přilévala, ale OK, povedla se. Silvie
bravja
(upraveno)
5. 7. 2009, 20:43
Výborný recept na zužitkování rybízu.
DAPED
(upraveno)
8. 8. 2008, 11:57
tak jsem upekla buchtičku snad bude dobrá, jen jsem nevěděla kolik tam mám dát mléka jak to má být řidké, ale pěkně vyskočila tak uvidíme jak se bude rodina tvářit...mě už láká jí ukrojit mám na ni chut, ale je bohužel ještě teplá
MartinaH
(upraveno)
2. 8. 2008, 22:42
Výbornááááá!!!!! Díky za inspiraci, nestačila ani vystydnout
kopretin.a
(upraveno)
24. 7. 2008, 15:07
Dělala jsem včera a úúúžasné....doporučuji sníh udělat jako na kremrole - to jest vyšlehat s cukrem v páře, či ve škopku ponořeném do horké vody...po upečení se na vrchu udělá křupavá krustička a je to prostě úúúžasné . Díky moc za recept...
SZuzana
(upraveno)
24. 7. 2008, 14:49
Jsou opravdu vyborne,receptik uz putuje po kamaradkach dal a dal,zkousela jsem i s merunkama,taky dobry,ale s rybizem je to lepsi a prihodila jsem tam par kulicek cerneho a je to super
dazou
(upraveno)
24. 7. 2008, 14:46
vypada to pekne, osobne nesnasim bublaniny ,tka snad mi tenhle recept nezklame
spagi
(upraveno)
16. 7. 2008, 16:32
Dopadlo to dobře , už si pochutnáváme
spagi
(upraveno)
16. 7. 2008, 15:37
Prosím kolik je trochu mléka? Mám ji tedy už v troubě, ale těsto, jsem měla takové hutnější, tak uvidíme, jak to dopadne . Š.
fifinek
(upraveno)
15. 7. 2008, 18:37
dnes jsem koláč pekla s třešněmi a je opravdu výborný!!!
růžík
(upraveno)
15. 7. 2008, 13:47
Tak jsem také vyzkoušela ale s višněmi rybíz už nemáme je v marmeládkách .Moučník je naprosto skvělý
debža
(upraveno)
13. 7. 2008, 15:47
Ahoj,právě si dáváme a k tomu váš skvělý koláč. .Myslím že do zítřka opravdu nezůstane.Tak děkuji za recept a Dobrou Chuť Hanka.